Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '17

 
Kategori
TV Programları
 

Erhan Çelik’in Koltuğuna Kim Oturuyor

Erhan Çelik’in Koltuğuna Kim Oturuyor
 

TRT haber merkezindeki koltuğuna  27 Temmuz 2016'da Ana Haber sunmak için oturan Erhan Çelik, 6 Ekim 2017’de canlı yayında veda etmişti. Erhan Çelik’in ardından görevi kimin devralacağı merak konusuydu. Boşalan koltuklara elbet oturacak birileri bulunur. Nitekim çok kısa bir süre içerisinde de bu koltuk dolduruldu.

TRT öyle uzaklarda aramadı koltuğa oturtacağı kişiyi. Hemen kendi bünyesinden Zafer Kiraz boşalan koltuğu doldurmak için göreve getirildi.  Zafer Kiraz TRT1 Ana Haber Bülteni'ni sunacağının işaretini Instagram hesabından yaptığı paylaşımla verdi. Usta sunucu, paylaşımına "16 Ekim Pazartesi akşamı görüşmek üzere..." diye yazdı.

Şimdi “Erhan Çelik’in yerini dolduracak mı?” diye soruyorsunuzdur. Doldurur öyle bir doldurur ki koltuktan taşar bile… Maksat koltuk doldurmak değil, göz doldurmaktır. Zafer Kiraz da gözünüzü gönlünüzü doldurur.

Hayatta başarınız ile göz doldurmanız dileği ile…

Zafer Kiraz Kim?

TRT’nin efsane olan haber spikeri Zafer Kiraz, TRT 1 Ana Haber’in sunucusudur. Uzun yıllar TRT’de çalışan duayen sunucu Zafer Kiraz, Ankara’da dünyaya geldi. Kiraz eğitim hayatının büyük bir kısmını Ankara’da geçirmiş Sivas, Erzurum’da tamamlamıştır. Zafer Kiraz, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Basın Yayın Yüksek okulundan 1982 yılında başarıyla mezun olmuştur.

Zafer Kiraz Üniversiteden mezun olduğu yıllarda ilk kariyer hayatına iki arkadaşı ile beraber senaryosunu hazırladıkları ve belgesel haline getirilen "Kula’da Üç Gün" adlı çalışmasıyla adım atmış ve bu çalışma ile de ödül kazanmıştır. “Zafer Kiraz” kendilerinin yazdıkları senaryoyu film haline çekmişler ve bu filmle Antalya Altın Portakal Film Festivalinde En İyi Belgesel Film ödülüne layık görülmüştür. Kültür Bakanlığı'ndan da ödül almıştır.

Türkiye’nin farklı illerinde radyo çalışmaları yapmış, 1987 yılında TRT’nin düzenlediği sınavı kazanarak TRT Haber Dairesi Başkanlığında çalışmaya başlamıştır. Düzgün Türkçesi, tane tane anlatımı, harika bir ses tonu, karizma duruşu ile izleyenlerini ekrana bağlamıştır. Kiraz 1988 – 2005 yılları arasında yaklaşık olarak 17 yıl boyunca TRT’ nin çeşitli bölümlerinde görev almıştır.

TRT 1-Ana haber bülteninin sunuculuğunun yanı sıra haber programları hazırlamıştır. Türkiye’nin ve dünyanın pek çok bölgesinde canlı yayınlar yapmıştır. Konuşması, diksiyonu, zeki ve şirin tavırlarıyla herkesi kendine hayran bırakmıştır. Uzunca bir süre ekranlara ara veren Zafer Kiraz ile Son Nokta programı ile ekranlara yeniden dönmüştür. Çalışma hayatı boyunca birçok ödül almıştır. Bu ödüller arasında En iyi haber sunuculuğu, Onur ödülleri, Plaketler ve Üniversitelerin verdiği başarı ödülleri vardır.

Hayırlı olsun!

http://blog.milliyet.com.tr/eceer

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

https://www.facebook.com/dizisin

 https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..