Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
3967
 

Erikten marmelat, pestil yapımı

Erikten marmelat, pestil yapımı
 

dalında daha güzel ..


Hanımlar! bu günlerde pazarda, bahçelerde erik çok bol. Elinizi çabuk tutun ve hoşaflık konservenizi yapın. Süzgeçten geçirdiğinizi marmelat, pestil yapın.. Evet, evet yanlış duymadınız pestil yapın. Yorun biraz ellerinizi.. Eskiler yapıyormuş biz uğraşamayız demeyin. Ne varmış uğraşacak.. Çocuklarınız için torunlarınız için yorulmaya değmez mi..

Nasıl mı olacak? Şöyle; eriği yıkayıp tencereye koyun ve hiç susuz bir süre harlı ateşte kaynatın.

Oluşan suyu sıcak, sıcak konservelik cam kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatın. Ters çevirerek soğumaya bırakın. (bu hoşaflık için)

Süzgeçte kalan erikleri ise bir güzel süzgeçten geçirin..

İster şeker katıp kaynatarak marmelat yapın.. İsterseniz ince bir tabaka halinde tepsiye yayıp güneşte kurutarak pestil yapın.... Zor değilmiş değil mi?.

Bu günlerde işim bu.. Her sabah dibine dökülen erikler toplanıp yıkanıyor ve aynen yazılanlar uygulanıyor.. Niye dibinden mi... Ağacına çıkamıyorum da ondan ;))

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

dalında güzeller ya: kıyamıyorsunuz koparmaya, değil mi? Pestil tadında günler dilerim, saygılarımla.

MuDo 
 28.06.2008 15:42
Cevap :
EVET DALINDA GÜZELLER ..KOPARMAZSAK DÜŞECEKLER ;))  28.06.2008 16:01
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 285
Toplam yorum
: 590
Toplam mesaj
: 149
Ort. okunma sayısı
: 1311
Kayıt tarihi
: 09.12.06
 
 

Zonguldak doğumluyum. AÖF Mezunu olup, üç çocuk annesiyim. İki de torunum var. Şiir, doğa yürüyüş..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster