Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '12

 
Kategori
Tiyatro
 

Eris yaptı yapacağını!!! İstanbul Ritim Tiyatrosu dün akşam elmayı kime vereceğini bilemedi.

26 aralık Çarşamba akşamı Saat:20.30'da Ortaköy Afife Jale Sahnesi’ne gittim. '’İstanbul Ritim Tiyatrosu ‘’oyuncuları’nın uzun bir zaman’dır süregelen üzerinde çalıştıkları ve ciddi emek verilmiş harika oyun ;‘Kallisti / En Güzel Olana'  adlı oyunu izledim.

Bu oyun çok keyifli, izledikten sonra belki de tadı damağınızda kalacak, tekrarı için gün sayacak bile olabilirsiniz (en önden izleyince keyfi bi başka oluyor benden söylemesi ).

Dilara Akın’ın yönettiği ve Cihan Deniz'in de katkısıyla sahneye alınan Kallisti/En Güzel Olana, mitolojik bir hikayeden sahneye aktarılıyor. Dünyanın ilk güzellik yarışması’nın anlatıldığı hikaye iddalı bir hal alarak sahnede ruh buluyor.

Oyun’u izlediğim ve okuduğum kadarıyla…

İstanbul Ritim Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu oyunda sonu Truva Savaşı’yla biten dünyanın ilk güzellik yarışması anlatılıyor. Kısaca öykü şöyle: Tanrılar deniz tanrısı Neraus’un kızı Thetis’in düğünü için Olympos’ta toplanıyor.. Fesatlık Tanrıçası Eris (Sevgili arkadaşım Ayça Genç, benim hayattaki neşe frekansım ), düğüne davet edilmeyince bu duruma çok kızarak , hediye edeceği sihirli elma ile ortalığı birbirine katıyor.

Bu durumda ‘’Eris’’, ‘’Heraklis’in’’ bahçesinden çaldığı altın elmalardan birinin üzerine ‘Kallisti’ yani ‘En Güzel Olana’ yazarak, sofraya atıyor. Zeus ise ( orada tanışma fırsatı yarattığım oyunculuğu ve sesi ile harikalar yaratan ‘’Yiğit Aksu’’ ) , elmayı hangi Tanrıçaya vereceğine karar veremiyor. Hera’ya mı ?, Afrodit’e mi ? (Arkadaşlığımızın yeni başladığı,, güzelliği ve ses tonunun narinliğiyle söz edilen çok değerli insan )  söylenecek  yoksa Athena’ya mı?karar verilemiyor. Seçimi İda Dağları’nda çoban olan Paris’e (Rolündeki endişeli tavrı çok iyi beceren bi karakter) bırakıyor. Hermes ise (Oyunculuğundan çok söz ettirecek etkili, komik adam’’ İsmail Kavrakoğlu’’) duruma hep bi hal çaresi arayan telaşlı haberci.

Artık oyun’un gerisini anlatmıyorum, izleyince tat alın derim .

Ama şunu söyleyebilirim! hepsi birbirinden iyi oyuncular ve bu işin keyifli hamlelerini ortaya koyan iddalı karakterler.

Engin Gürkey'in müzik direktörlüğünü yaptığı İlker Çolak'ın orkestra şefliğini üstlendiği müzik temalarını da unutmamak gerekir .Birbirinden değerli müzisyenlerle çalışılmış.

Işık tasarımı da ‘’Serhat Akın’ın’’ şaheserliğin’de, Sahne tasarımı Sena Işıldar'ın

Oyuncu kadrosunda ise Yiğit Aksu, Sena Işıldar, Bengü Ergin, Dilara Akın, İsmail Kavrakoğlu, Yalın İşnel, Ayça Zeynep Genç, Gözde Kısa, İlker Çolak, Cem Utku, Ali kaan Uysal ve Yusuf Özer rol alıyor.

Takip etmeniz hayatınıza tiyatroyu katmanız isteği ile…

 

 

 
Toplam blog
: 46
: 193
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1982 yılı İstanbul doğumluyum. ilk öğrenimi'mi İstanbul'da tamamladım. 2008 yılında Yıldız Teknik..