Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Erişim yasağına sitelerden tepkiler

Erişim yasağına sitelerden tepkiler
 

İnternette erişim engeline sembolik protestolar


Bilindiği üzere Ülkemizde son zamanlar da erişimi engelenen sitelerin sayısı artmaya başladı. Blog siteleri de kendi ölçülerinde protestoya başladılar bile , bu sitelerin dayanışması ve beraber verilen tepkiler blogculuğun yarını için sağlam bir temel taşı olacağı kesin, bunca emeğin pamuk ipliğine bile değil sadece bir tuş darbesine yenik düştüğü blog dünyasında böylesine sembolikte olsa tepkilerin önemsenmesi gerekir. Zira bu önemsenme ardından dikkate alınmayı getirir.

Bu tepkiyi koyan ve bu yazıyı yazmama sebep olan blog sitelerinden birisi de hasbelkader yazmaya çalıştığım “Onverita.com” sitesiydi.

"Söylediklerini kabul etmeyebilirim; ama söyleme hakkını ölünceye kadar savunurum." Voltaire

Sloganı ile blog yaşamına devam eden site son zamanlar da erişimi engellenen sayıları yüzü aşkın sitelerin kapatılmasını protesto etmek amacıyla, birçok site gibi kendi kendine sansür koydu ve ve giriş sayfalarında bu site kendi kararıyla siteye girişi engellemiştir manşetiyle üye ve ziyaretçilerine duyurdu. Bu protestoyu istisnalar haricinde destekliyorum. İstisna ise Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aşağılandığı gerekçesi ile kapatılan you tube’u destekleyen görüşler.

Gönül ister ki hiçbir site kapatılmasın ancak Millet olarak hassasiyetlerimizin başında gelen ve olması da gereken Büyük kurtarıcı Atatürk’ün bazı kişi ve çevreler tarafından adeta you tube’ a girişe engel olmaya sebep olan bir kişi olarak bakılmaya başlanmasıdır. Maalesef ki yasağın olduğu bu dönem içinde dahi yasak olan siteye dolaylı yollardan nasıl giriş sağlanır tarifi marifetmiş gibi yapanlar olmuştur..

Millet olarak hassas olduğumuz olmazsa olmaz konular haricin de sitelerin etik değerler dışında politik nedenlerle kapatılmasına hepimiz karşı olmalıyız.

Onverita yönetimine, bizlere hakikaten bu anlamlı ve buruk şakayı yaptıkları ve heyecanlandırdıkları için sitem etmenin yanında aslında bu doğru girişimin ve mağdur sitelere destek vermesi noktasın da ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu cesaretli tutumlarından dolayı onları kutluyor ve teşekkür ediyorum.
Umarım ki yukarda vermiş olduğum örnek doğrultusun da diğer sitelerimiz de gerekli desteği verirler. Bu konulara da yer vererek desteklerini gösterirler.

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..