Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '08

 
Kategori
Siyaset
 

Erivan'a barış ve üç puan yolculuğu

Erivan'a barış ve üç puan yolculuğu
 

Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'den tarihi bir karar


Barış, söylenmesi kadar yaşanması kolay olmayan bir kavram.Ortadoğu ve Kafkasların arasında bir ateş çemberi içinde bulunan ülkemizde komşularımızla olan ilişkilerimizde günü kurtarmaya yönelik çabalardan başka milli bir politikamız ve duruşumuz olduğu söylenebilir mi?

Sporun evrensel barışa katkısıda söylendiğinden daha zor hayata geçiyor.Bugün Fenerbahçe ile Galatasaray taraftarının bile yanyana maç izleyemediği bir ortamda sporun evrensel barış ve kardeşliğe olan katkısından bahsedebilir miyiz?

Cumartesi akşamı(06.09.2008) Ermenistan ile oyanayacağımız 2010 Dünya Kupası eleme maçını izlemesi için Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan tarafından davet edilen cumhurbaşkanımız Abdullah Gül daveti kabul etti.İlk bakışta Ermenistan’ın bizim toprak bütünlüğümüzü tanımaması ve bizimde Ermeniztan’ın Dağlık Karabağ’ı işgalinden kaynaklanan,malûm soykırım iddiaları kuşatmasının gölgesinde bu davetin kabulü endişe yaratacak gerekçeler ortaya koysada sayın Gül’ün kararı bence yerindedir.

Bölgede varolan kaygan zeminli gündemde Türkiye kendine ,bölge halklarına ve komşularımıza durması gereken mesafede durmalı ,atılması gereken adımları kendisi atmalıdır.

CHP ve MHP geçmiş politikaların verdiği refleksle sayın Gül’ün Erivan’a gitmesine karşı çıkmaktadır.Kendilerine göre haklı olabilirler.Ama “soykırım anıtınıda ziyaret etsin”türünden açıklamalar sporu siyasetin gölgesine sokar ki en büyük tehlike buradadır.

O zaman milli takımımızda gitmesin Erivan’a.O zaman milli takımımızda ziyaret etsin o anıtı öyle mi?

Bin yıllık geçmişi olan iki halkın siyasi olarak kışkırtılmasından en çok yarayı kim aldı acaba?Tabiki Türk ve Ermeni halkı aldı.İki halkın yakınlaşması için,varolan sorunları siyasetçilerin değil uzman tarihçilerin ve diplomasinin çözmesi için gerekmektedir.Spor bu gereksinimlerden biridir,bir enstrümandır.İki halkın yakınlaşması ,sorunlarını anlaşılması ve çözümü için ikili ilişkilerde bulunulmalı, bazı adımlar atılmalıdır.Bu adımın atılmasında karar makamı olan cumhurbaşkanımız Abdullah Gül gayet yerinde bir karar vermiştir.

Şimdi sıra milli takımımızdadır.Erivan’dan üç puanla dönerek iyi bir başlangıç yapmalıdır.Sayın Gül’de bölge halkına verilecek en güzel mesaj olan “barış mesajını” vererek görevini yerine getirmiş olacaktır.

* * * * * * * * * * * * *

Blognot1:Fazla zırh ve az beyin;işte dinozorların neslinin tükenme nedeni(Max Arnold)

Blognot2: Tüm cep telefonu operatörlerinden 3919 YANGIN yazarak Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçağı alım kampanyasına 6 YTL katkıda bulunalım.6 YTL ormanlarımız için umut olsun.Ayrıntılı bilgi için :

http://www.thk.org.tr/2005/anasayfa.htm

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..