Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '17

 
Kategori
Deneme
 

Erkan Saryıldız: "Karanlığı yok etmenin yolu ufacık da olsa bir ışık yakmaktır."

Erkan Saryıldız: "Karanlığı yok etmenin yolu ufacık da olsa bir ışık yakmaktır."
 

Gün geçmiyor ki ülkemizin üstündeki kara bulutların yansıması acı bir olay yüreğimizin ortasına kor gibi düşmesin. Gün bile artık uzun, saat saat yaşıyoruz. Bir ömürde sindirilemeyecek kadar büyük acılar uç uca üstümüze doğru geliyor.

Daha birinin üstesinden gelemeden bir yenisi, bir yenisi daha. Bu yaşananların haklı bir sonucu olarak herkesin içinde karamsarlık diz boyu, gelecek korkusu, can güvenliği gibi bugüne kadar düşünmesine gerek olmayan bir çok şeyi düşünmek zorunda kalmanın yükü omuzları çökertiyor.

Yani tam da istenilen gerçekleşiyor, yavaş yavaş, sinsice. Korkunun egemen olduğu, ayrışmış bir toplum yaratılmak isteniyor. Ve bizler her kaçıp gitmek istediğimizde, her umutsuzluğa düştüğümüzde, yaşadıklarımıza lanetler savurduğumuzda karanlık güçlerin ekmeğine bir kat daha bal sürüyoruz.

Çünkü birlik içindeki, ümit dolu sevgi toplumlarını bölmek mümkün değildir. Korku ise en büyük enerji düşürücüdür.

Yaşananların hepsi de çok acı, çok büyük farkındayım. Bunlara karşı duyarsız kalın demiyorum. Ama oynanan oyunun farkında olun. Hepiniz kendi korku kapanlarınıza sıkıştırılıp kolayca sindirilmeye, ayrıştırılıp küçük lokmalar halinde yok edilmeye çalışıyorsunuz.

Kendimize gelmemiz lazım artık. Acıların, korkuların içinde debelenmek yerine yaşamımızı yücelterek sürdürmeli, kendi yaşamımızda aydınlığın savunucusu olmalıyız. Toplumdaki her bireyin bir vücudun hücreleri gibi olduğunu unutmadan istenilenin aksine, inadına bütünleşmeliyiz, inadına sevgiyi savunmalıyız. Kullanılan yöntemlere karşı aynı yöntemlerle savaşmak çözümü üretemez, sadece kaos oluşur. Sorunu yok etmeye çalışırken çözümün değil sorunun parçası olmaya devam ederiz. Olanlara rağmen bireyler kendi yaşamlarında ümidini kaybetmez, huzurunu korur ve birlik bilincini yaşatırsa bu dalga dalga tüm topluma yayılacaktır.

Bu kadar olumsuzluk yaşanırken huzur nasıl bulunur diyeceksiniz. Buna her gece yatarken içimize dönüp günün getirdiği yükleri temizleyip içimizde sevgiye dönüştürerek başlamalıyız. Bizi birlikbilincinden ayıran düşüncelerimizin ötesinde herkesin aynı bütünün parçaları olduğunu hatırlamalıyız. Yaşadığımız her an içimizde sevgiye yer vermeye çaba göstermeliyiz. Benliğimizde korkuya yer vermeden geleceğe ümitle bakmayı sürdürmeliyiz.

Karanlıkları karanlıklarla yok edemeyiz. Karanlığı yok etmenin yolu ufacık da olsa bir ışık yakmaktır. 

 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..