Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Rumikorman (Korman Türkmen)

http://blog.milliyet.com.tr/rumi

26 Kasım '19

 
Kategori
İnançlar
 

Erkan Türkmen Mesnevi Dersleri

 "Prof. Dr Erkan Türkmen" 15.11.2019 tarihinde Allah'ın Rahmetine kavuşturmuştur. Tüm Gönül Dostlarına duyurulur... Cenabı Haktan Rahmet, geride kalan manevi dostlara ve sevenlere Sabır dileriz.

Prof: Dr Erkan Türkmen'den:
"İlahi Aşk kolay kazanılan birşey değildir. Benim en büyük hayalim ise Allah'ın yanında olmaktır. Zira O'nun yanında olduğunuz zaman İlahi Nur ve sevgisi ile olursunuz. Allah ile olduktan sonra, ölüm de ömür de hoştur. (Prof. Dr Erkan Türkmen)"

Prof. Dr. Erkan Türkmen, sosyal medya üzerinden (YouTube) “Konya Mun” adı altında Hz. Mevlâna Celaleddin Rumi’nin büyük eseri Mesnevi’yi 4 dilde anlatıyor. Bkz. You Tube: (Konya Mun. Mathnawi Talks in Different Languages)Dünyaya Mesnevi'yi anlatarak Hz. Mevlâna Celaleddin Rumi'nin ve Mesnevi'nin geniş kitlelere ulaşmasına vesile olan Prof. Dr. Erkan Türkmen, Hz. Mevlâna aşkıyla Hindistan'dan Konya'ya yolculuğa çıkarak, kendini Konya'nın manevi havasında çalışmalarına adadı. 4 dilde mesnevi dersleri Konya Büyükşehir Belediyesi ve KTO Karatay Üniversitesi iş birliğiyle sosyal medyadan Mesnevi'yi dünyaya duyuran Prof. Dr. Erkan Türkmen, Farsça, Türkçe, İngilizce ve Urduca dillerinde Mesnevi'yi anlatıyor. 30 bölüm süren "Mesnevi Dersleri" ile Hz. Mevlâna ve Mesnevi'nin daha iyi anlaşılması hedefleyen Türkmen, "Mevlâna aşkını tüm dünyaya duyurmak ve arkamda bir eser bırakmak istiyorum demiştir.

Hz. Mevlâna, Orta Asya kültürüdür. Horasan mektebinin yetiştirdiği büyük bir din âlimidir. Pakistan ve Hindistan'da Mevlâna'ya çok büyük önem veriyorlar. Mevlâna, her âlim gibi zahiri ilimleri de öğrenmiştir. Fıkıh ve kelamın üstadıdır. Hz. Mevlana'nın felsefesi derin bir felsefedir. Hz. Mevlâna beyitlerini ilahi aşkın derinliği ile yazmıştır, o beyitler ancak Kur'an-ı Kerim'i iyi anlayan birisi tarafından yazılabilir. Erkan Türkmen: "Ben de dünyaya, Hz. Mevlâna'yı anlatmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'nin dün olduğu gibi bugün de sadece Müslümanlara değil, bütün insanlığa manevi rehberliği, engin fikirleri ve eserleriyle, özellikle de ölümsüz şaheseri Mesnevi'siyle sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. Erkan Türkmen "Geçmişte Mevlânâ'nın etkisi, elbette sadece Anadolu ile sınırlı kalmamış, bilhassa İran ve Hindistan sahalarında O'nun etkisi büyük olmuş; pek çok âlim, mutasavvıf ve edip eserleriyle ilgilenmişler, onlara değerli şerhler yazmışlardır. Günümüzde ise yurt içinde ve yurt dışında, Mevlânâ ve eserleri üzerine yapılan çalışmalar büyük bir hız kazanmıştır" demiştir.

 
Toplam blog
: 81
: 9709
Kayıt tarihi
: 01.12.06
 
 

1968 Ankara doğumluyum. Selçuk Üniversitesi, Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı Bilim..