Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '10

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Erkeğin kabusu... Erken boşalma

Erkeğin kabusu... Erken boşalma
 

Bir araştırmaya göre Tür erkeklerinin seks süresi 3 dakika 7 saniye imiş. Erken boşalma sorunu Türk erkeklerinde fazla görünmesinin sebebini Haydar Dümen bakın nasıl açıklıyor… hangimoda.com

Sünnet! Sünnet olan erkeklerde penis açıkta olduğundan soğuk bir odadan sıcak bir odaya girmiş gibi oluyormuş. Bu da fazla uyarılmayı arttıran sebep! Oysa sünnetsiz erkeklerde penisin başı sünnet derisinin içinde olduğu için penisin başı kapalı bir kutuda duruyor gibi oluyormuş. Birleşme olduğunda o kutudan çıkıp başka bir kutuya giriyormuş. Tıpkı bir odadan çıkıp başka bir odaya girmek gibi! Dümen, sünnet konusunun ne kadar önemli olduğunu şu sözleriyle anlatmaya devam ediyor:

“Sünnet sırasında penis ucundaki çok ince sinirler de kesiliyor. Kesilen sinir uçlarında nodül oluşabiliyor. Bunlar da duyarlılığı artırıyor. Yani penisin kesilmesi doğru bir hareket değil ”

Tabi bu nederece doğrudur tartışılır. Yaşamının önemli bir bölümünde erken boşalma yaşayan erkeklerin bu durumu biyolojik de olabilir. Cinsellikle ilgili suçluluk, kişiler arası aşırı duyarlılık, mükemmelliyetçilik gibi beklentiler buna neden olabilir. Stresli bir ilişki yaşayanlarda da görülebilir. Bazen de “sertleşir sertleşmez boşalmak gerektiği” yanlış inancına sahip olabilir. Kısaca erken boşalmanın başlıca nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

* Cinsel mitler yani hurafeler
* cinsel uyarım eksikliği
* Gerekli şartların sağlanamaması
* Partnerden aşırı etkilenme
* Cinsel ilişki konusunda yanlış bilgilendirilme
* Penis boyutu takıntısı
* Hamile bırakırım korkusu
* Eşinden memnun olmama durumu
* Eşe aşırı ilgi
* Başarısız olma korkusu
* Bilinçaltında yatan cinsel ilişki ile ilgili olumsuz düşünceler
* Cinsel uyumsuzluk
* Sertleşme korkusu

Bu nedenlerden dolayı erken boşalmanın sürekli olması durumunda bir uzmana başvurmak hem sizin, hem eşiniz için kaçınılmaz olacaktır.

Erken boşalma eşlerin biri veya her ikisi içinde cinsel sorun halini alırsa tedavisi gerekir.erken boşalma derinlerdeki bir ruhsal çatışmadan veya depresyondan kaynaklanıyor olabilir. Bunların açığa çıkarılması, psikoterapi uygulanması veya depresyonun tedavisi erken boşalmayı da engelleyebilmektedir. Uzman size bazı teknikleri de önerecek ve probleminizi ortadan kaldıracaktır. Onun için bu gibi durumlarda utanmamalı ve mutlaka bir uzmana başvurmalısınız, sağlıklı bir ilişki için.

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..