Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '08

 
Kategori
Mizah
 

Erkek adam, karısına ev işlerinde yardım etmeli mi?

Erkek adam, karısına ev işlerinde yardım etmeli mi?
 

Bence kesinlikle hayır!
İddia ediyorum bu yazıyı sonuna kadar okuduktan sonra, siz hanımlar da benimle aynı fikirde olacaksınız.


Yani sen şimdi tut inşaatta 8 saat kürek salla yada ne bileyim metrelerce tuğla- tuğla duvar ör, ondan sonra eve gel, geç bulaşığın başına. Olacak iş mi şimdi bu?

Ya da borsada çalışıyormuşsun, kulağında telefon, saatlerce gözün ekranda, bir gün içerisinde ellinin üzerinde alış veriş, kar, zarar, sinir boşalmaları ve bamteli gibi gergin anlar.

Sonra tut eve gel, yatak odasının tozunu al. Yuh yani! Daha da neler!!!

Dur dur! Daha da güzel bir misal: İlk okul öğretmenisin mesela. Üçüncü sınıfta öğretmenlik yapıyorsun. Yirmibeş tane canavara bölme- çıkartmayı öğretiyorsun, sonra beden eğitimi, sonra da türkçe dersi. Kafan olmuş sepet gibi. Yorgun ve bitkin bir vaziyette eve geliyorsun, atıyorsun ayaklarını masanın üstüne ve sesleniyorsun hanıma:

- Şükran ordan soğuk bir bira getirirmisin hayatım, bugün işyerinde çok yoruldum...

- Haşiiiiiim bırak şimdi birayı işlerimi yetiştiremedim, annenler gelecek. Ben evi süpürürken fasulyenin yanına pilav yapıver. Hem annen benim yaptığım pilavı sevmiyor. Mutfakta içiver biranı!

Dınınıııııın!

Var mı böyle kepazelik demez mi insan şimdi. Bir güzel tepesi atmaz mı adamın şimdi?

Erkek adamın, hele de bir türk erkeğinin yapacağı iş mi bu. Yani sevgili hanım arkadaşlarımızın bu durumda biraz anlayışlı olmaları gerekmez mi?

Tamaam belki üç, belki de beş tane nur topu gibi, boy boy çocuk doğurmuş olabilirsiniz. Ne varmış canım bunda? Dünyada 5 küsür milyar doğum gerçekleşmiş. Tanrı’nın siz hanımlara buyurduğu en kutsal görev bu.

Tamaaam belki eşinizin mesleğinden sağladığı gelir yetersiz olabilir, dolayısıyla siz de ev hanımlığa ek olarak işe gitmek zorunda kalabilirsiniz. Eeee ne de olsa hayat müşterek. Yaşam çetin bir mücadeleyse eğer, bazı sorunları birlikte göğüslemek gerekir dimi ama.

Tamaaaam! Çocukların biri- ikisi hasta olmuş olabilir, en büyüğü ergenlik çağında bir sürü sorun çıkarabilir. Olası şeyler bunlar.

Tamaaaam! Kayınvalidenizin de kaprislerini çekmek var hayatta. İşyerinde sinirleri iyice bozulmuş eşinizin, keyfini yerine getirmek her zaman kolay olmayabilir. Ama unutmamalı ki bütün bunlar iyi bir ev hanımı olarak görevinizdir.

Bakın hatırlatmak için; kadının görevlerini aşağıdaki listede sıralıyorum. Bu listeyi kopyalayın ve sürekli yanınızda bulundurun lütfen!

Çocuk doğurmak kadının işidir!

Çocukların terbiyeli yetişmesi kadının işidir!

Ev işi kadının işidir!

Evin huzurunu sağlamak kadının işidir!

Erkeğin bozuk sinirlerini tamir etmek kadının işidir!

Hayat müşterek olduğu için gelir yetmezse, ev işinin yanısıra çalışmakta kadının görevidir!

Orgazm taklidi yapmak ta kadının işidir!

Gerekiyorsa tarla sürmek, çeşitli tacizleri atlatmak, erkeğinin arasıra zamparalıklarını hazmetmek, son zamanlarda sıklaşan serhoşluğunu çekmek, çocukların çeşitli dertlerine yetişmek, kayınvalidenizin iğnelerinin yaralarını sarmak, bunlar hep kadının görevleridir. Herifinizin hevesi gittikten sonra, sevişmenin ne olduğunu hatırlamakta güçlük çekiyor olabilirsiniz, bunlar doğal şeyler. Az evvel de tespit ettiğimiz gibi; neydi hayat? Evet hayat müşterekti.

Evet hayat müşterek.

O halde 8-10 saat çalıştıktan sonra eve yorgun argın gelen eşinize ev işlerinde yardım eder misin diye soramazsınız. Çünkü, doğa ( tabiyat, Allah, adını ne isterseniz koyun ) kadınla erkeğin görevlerini ayırmış.

Kadının görevlerini saydık. Şimdi erkeğinkilere bakalım.

İş bulabilirse çalışmak. Bulamazsa kahvede stres atmak!

Yaramazlık yapan çocukları pataklamak!

Kısa kollu giydi diye karısını tokatlamak!

Kısa kollu giyinen kadınlarlın arkasından yürürken vahşi seks fantezilerine dalmak!

Cinsel güdülerini gidermek için çeşitli zamparalıklar yapmak!

Maçlarda hakemlere küfür etmek!

Kaybedilen maçlardan sonra, evde huzursuzluk çıkarmak!

Evdeki düzenin bozulmaması için, despotluğu elden bırakmamak!

Bu listeyi daha çoooook uzatabiliriz ama, hanım arkadaşlar herhalde bu görev listelerindeki eşitsizliği ve haksızlığı anlamıştır. Erkeğin listesi kadına göre çok daha uzun, dolayısıyla ona dokunmayın ve hayatın müşterek olduğunu unutmayın.

Hadi bakalım hanımlar; hep bir ağızdan; neydi hayat?

Ha-yat Müş-te-rek.

 
Toplam blog
: 121
: 1814
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

Almanya'da doğdum. Haylaz bir öğrenciydim. 16 yaşımdan beri ticaretle ilgileniyorum. Şu anda büyük b..