Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Erkek Egoları

Erkek Egoları
 

Sorgulanmayan hayat yaşanmaya değmez. (Eflatun)


Şu erkek egoları ne muhteşemdir. Sanırsın dünyayı onlar yarattı. Pi...leri var ya herşeyi yapabiliyorlar o yüzden... Herşeye hakları var sanki...

Bugün tesadüf eseri kulak misafiri olduğum bir konu hakkında bir grup erkek konuşurken duymuş olduğum bir konudan bahsetmek istiyorum. Kadın şoförler arabayı kullanırken panik anında fren yerine gaza basıyormuş. İstatistiklere bakacak olursak trafikte en fazla ölümlü kazalara sebebiyet verenler erkekler. Ama biz bayanlar bunu erkekler gibi egomuzu yükseltmek için kullanmıyoruz. Ha şunu da belirteyim bütün erkekleri de aynı kefeye koymuyorum, sadece herşeyi en iyi kendilerinin yaptığını düşünen erkeklere söylüyorum. Arkadaşım sen daha kundaktayken bahçedeki arabayı kaçırsan ailenin bütün fertleri heyt be gördünüz mü oğlumu nasıl arabayı kaçırıp da kullanıyor diye poh pohlarken, kız çocuğunuz aynı şeyi yapsa 'oro... mu olacan kız sen başımıza' diye lafı yapıştırıyorsunuz. Bayanların birçoğunun arabayla tanışma yaşı 18 olup ehliyetini almış olsa bile güvenilip de araba verilmezken, erkek çocukları doğuştan araba sürmeyi bildikleri için ehliyet almasalarda olur sıfatıyla her yaşta araba sürülmesine izin veriliyor.

Erkekler kadınlar eşittir muhabbeti yapmak değil amacım zaten yaşadığımız toplum bakımından da öyle olmadığı gayet aşikar. Erkek de ev temizler, erkek de çocuk bakar vs istediğimiz eşitlik bu değil ki bununla da yetinenler yok değil. Hayalimizdeki eşitlik de çok ütopik olduğu için hiç bir zaman erişemeyeceğimiz bir noktada ve biz bayanlarında bunu kabullenmesi gerekmekte. Ha kabullenelim derken boyun eğip erkek ne derse o dur anlamında da değil ama kendimize de biraz gerçekçi olup kabul edelim. Ata erkil bir toplumda yaşamaktayız. Ama erkeklerinde anlaması gereken bir konu var. O küçümsedikleri, tam anlamıyla güvenemedikleri kadınların yaptıkları bütün işleri 1 haftalığına erkeklere yıkıp daha doğrusu 1 hafta erkeklerin bayan, bayanların da erkek gibi yaşamalarını istesek bütün erkekler akıllarını yer bence... Ama bu hayalimde olmayacağına göre ben paşa paşa elde etmiş olduğum azıcık ağzımıza bal çalınan eşitliğimle mutlu mesut yaşayayım.

Ütopik Zuzu

 
Toplam blog
: 10
: 209
Kayıt tarihi
: 16.02.13
 
 

Hergün yeni birşeyler öğrenmeye bayılırım hatta öğretmezlerse öğrenemezsem kudururum, öğrendikler..