Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '09

 
Kategori
Psikoloji
 

Erkek nasıl olmalı?

Erkek nasıl olmalı?
 

Bir önceki blogum "Kadın nasıl olmalı?" başlığını taşıyordu. Tahminlerimin üzerinde olumlu tepkiler aldım. Karşıt olarak "Erkek nasıl olmalı?" hakkında da yazmam arzu edildi. Kayıtsız kalamazdım. İlgi gösterip okuyanlara, yorumlarıyla görüşlerini bildiren okur dostlara teşekkür ederim.

Türk toplumu aile yapısında kabul gören "ideal aile" nin ideal erkeği nasıl olmalıdır, bence:

-İşi olması, çalışması ve para kazanması şart. (Kendine ait işi olmalı veya bir başka özel veya tüzel kuruluşta görevliyse, şevkle çalışıp PARA KAZANMALI. Her ne kadar, Medeni kanunumuzdaki değişiklikle, "ailenin reisi erkek veya kadın olabilir" denilse de, Türk aile yapısında evi geçindirecek olan erkektir. Evini geçindiremeyen erkek, ne yazık ki, eleştri alır, babalık ve kocalık onuru zaafiyete uğrar.)

-Eşinden fazla kazanmalı. (Evin hanımı çalışıyorsa, erkeğin bayandan daha fazla kazanması gerekir. Bu fikir ilk anda yadırganabilir ama süregelen aile yaşantısında olabilecek limoni günlerde bu konu günyüzüne çıkar, tecrübeler bunu göstermektedir.)

-Yuvanın koruyucusu ve programlayıcısıdır. (Dış etkenlere, olabilecek tehlikelere karşı kesin kararlı tavırlarıyla korumacıdır. Ailenin kısa ve uzun vadeli yol haritasında, eşinin de onayını alarak programlar yapar ve uygular. Burada evin erkeği Başbakan ve Dış İşleri bakanı, hanımı da içişleri bakanı gibi koordine içinde çalışırlarsa, güllük, gülistanlık olur.)

-Sözünün eri olmalı.(Aile bireylerine yapamayacağı şeyleri vaat etmemeli. Vaat ettiklerini de yapmalıdır. Aksi halde prestiji sarsılır.)

-Ev içi yaşantısında espritüel, dışarıda vakur olmalı.( Ev içindeki neş'enin ve esprinin dozunu iyi ayarlamalı. uzak-yakın, tatlı-sert mesafeler beylerin inisiyatiflerindedir.)

-Güzel giyinmeli, temiz pak olmalı.( Tabii ki, eşinin yardımıyla. Hergün sokağa çıkan iş sahibi bir beyefendinin saygınlığı kıyafetiyle tamamlanır. Hergün traşını ihmal etmemeli.)

-Kültürlü olmalı.( Dost meclislerinde sohbetin dışında kalmamalı, gündemi takip etmeli. Aydın kişinin yuvasında her bakımdan ileriye dönük farklılıklar göze çarpar.)

-Eşine yardımcı olmalı. (Eşine gerektiği zamanlarda ev işlerinde yardımcı olmalı. Bunun kılıbıklıkla ilgisi yok. Sadece hayat müşterek felsefesine girer.)

-Çocuklarına model olmalı. (Bir baba çocuklarının nasıl olmalarını arzu ediyorsa, kendi davranışları bu isteğin tahakkukunda önemli rol oynar.)

-Sigara ve alkol kullanmamalı. (Çocuklarıyla ve çok sevdiği eşiyle mutlu bir şekilde uzun yaşamak istiyorsa, sağlıklı olmak zorundadır.)

-Sadık olmalı, kaçamak yok.( Herşey paylaşılabilir ama eş, asla paylaşılamaz.Evin hanımı, yuvam, çocuklarım der, belki göz yumar ama bilinmesi gerekir ki KADINLAR ASLA UNUTMAZLAR. Hem, evde nadide bir gül varken, dışardaki papatyaya eğilinir mi? )

-Şiddet uygulamamalı.(Fiziki şiddet, acz içindeki kişilerin başvurduğu bir yöntem. Genelde dışarıda pasif kişiler, evlerine geldiklerinde egolarını tatmin için, masum hanımlarından öfkelerini çıkarıyorlar. )

-Eşinin ailesini kendi ailesi olarak kabullenmeli. ( Herhangi bir sıkıntılarında maddi-manevi destek çıkmalı.Bu davranış biçimi, yuvanın sarsılmazlığına yardımcı olur.)

-İnançlı olmalı.(Bir evin babası inançlı ise, o yuvayı topla-tüfekle yıkamazsınız. )

Bunlar benim düşüncelerim. Hata da yapmış olabilirim. İnşaallah kimseleri incitmemişimdir.

Konumuzu toplamak gerekirse, erkeklik lafla olmaz. Eğer oluyorsa bu olsa olsa, soğan erkeğidir. Yazımızda tanımlamaya çalıştığımız erkek ise; ERKEK GİBİ ERKEKTİR.

Dostça selamlarımla, esen kalınız.

Gül Alkan

 
Toplam blog
: 344
: 1671
Kayıt tarihi
: 09.04.09
 
 

Özel bir finans kuruluşundan emekliyim. Hayatın her aşamasını acısıyla tatlısıyla yaşamış biri ol..