Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Erkek neresini diktirsin acaba?

Erkek neresini diktirsin acaba?
 

Bir ülkede bir hocaefendi hanımların evlenirken kızlık zarını diktirmelerinin sadece kendilerini ilgilendirdiği yönünde fetva verdi. Eşlerine ister söyler ister söylemezler dedi. Bizden bazı hocalar da başladılar konuşmaya, duymuşsunuzdur. Yok efendim bu sahtekarlıktır, yok efendim zinaya teşviktir falan filan. Erkeklerimizin hassasiyeti malum, evlenecekleri hanımın üzerinde mümkünse ''göz izi'' bile olmasın arzusundalar. Bu düşüncenin okumuş yazmışlıkla da ilgisi yok. En baba okullardan mezun olmuş yurtdışlarında çalışmış delikanlılarımız bile iş evliliğe gelince köydeki Çoban Mehmet ile aynı vasıfta gelin aratıyor ailesine. Herkesin kendi tercihi tabii, saygı duyarım.

Namus denen şey nasıl ölçülüyor; neye göre bir kadını namuslu veya değil diye sınıflandırıyoruz?Sınıflandırmaya hakkımız var mı acaba? Bize laf düşer mi?Bir kadının bekareti neyin ölçüsü? Vücudu bakire olan bir kadının ruhu ''kaşar'' sa ne olacak? Bakire olmayan bir kadın sevdiği adama hayatını adayacak kadar bağlı ve sadıksa onun ruhunun bekaretini ispata kaç damla kan lazım? Ulemalarımız sadece kadın için mi fetva vermeyi öğreniyorlar? Erkeğin eline geçen kadınla düşüp kalkması zinayı teşvik değil mi? Nikahsız bir kadın erkeğe helal mi? Allah kadını yaratmış, süslemiş ama erkeği de nisa taifesinin üzerine mi salmış? Dini bilgilerim o kadar kuvvetli değil, haddi aşmak istemem. İçimde bir yer isyan ediyor, bu böyle olmamalı, doğru değil diyor. Alimlerimiz niye erkek hakkındaki hükümleri anlatmıyorlar? Namusun kadını erkeği olur mu?

Erkek başkalarıyla gezen kadını eş olarak istemiyor da kadınlar çok mu meraklı daldan dala konan adama? ''Motor'' tabir edilen erkekleri kim ister ki? Koluma takıp insan içine bile çıkaramam utancımdan. Erkeğim bana sadık olsun, sağa sola bakmasın en yakın arkadaşıma da gözü kaymasın. Şuna inanıyorum ki bir kadın bir erkeğin bu tür ahlaki düşüklüğünü yüzüne baktığında anlar hem de bir bakışta.

Kadında namusu bir zarda gören beyler, sizin zarınız da alnınızın ortasındaki ''ar damarı''nız. O damarınız yırtıksa eğer dikecek bir estetikçi de bulamazsınız dikiş tutmaz.

Aşkın, saygının, sevginin hayatınızda her daim olması dileğiyle...

 
Toplam blog
: 403
: 1023
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Kendi halinde biriyim, ziraat mühendisiyim. Emekli oldum ve kendi işimi kurdum. İzmir'de yaşıyoru..