Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Erkek olmak mı yoksa kadın olmak mı daha iyi?

Erkek olmak mı yoksa kadın olmak mı daha iyi?
 

Kahve muhabbetleri babında konuşuluyor ama kimsenin bu konuda görüş bildirdiğini duymadım. Yani kabul edilmiş, kadın kadındır, erkek erkektir. Fakat biz kimi espri olsa da bazılarının cinsiyetinden memnun olmadığını duyduk. Bunlar genellikle kadındı; erkek olmaya özeniyorlardı.

Öte yandan kadın olmak isteyen erkeklerle ilgili konuşmaya bile gerek yok çünkü zaten kadın olmak moda. Bazı kadınlar erkek olmak isterdim dese de erkek olan kadın pek yok galiba. Oysa kadın olan sürüyle; travestiler, dönmeler…

Realiteyi bir yana bırakıp düşünsel olarak bir kadının erkek ya da erkeğin kadın olmasına neden olan artılar ne olabilir. Uygulamada erkekler kadın oluyor (ya da kadın gibi oluyor diyelim) ise bu eğilimin “sevilmenin dayanılmaz hazzı” ‘ından (kadınla yatarken sevilmiyorsunuz, onu bir tarafa yazın; o sevilmek değil karşılık) kaynaklandığı söylenebilir.

Kadınların erkeklerin neyine imrendikleri konusunda ise bence sahip olmak/güç gibi kavramların önemli olduğunu düşünüyorum. Kadın ya da erkek olma eğilimi bence ağırlıklı olarak cinsel konularla ilgili. Cinsiyetin odaklandığı nokta beraberlik(pozisyon) hali. Sahip olmak(gücünü/erkekliğini göstermek) kadın için (genetik olarak kadınların belli bir yüzdesi için) çıldırtan fantezi “Erkek olsam ben kadın kendime şöyle yapardım” Genetiğinde de var ama bu eğilim “şöyle yapmayan” erkek/erkekler yüzünden tetiklenmiş olabilir.  Misalen erkek olup kendisiyle yatan kadınlar vardır.

Erkeğin ki ise tamamen genetik. Bence “Ah kadın olsam” eğilimi erkeklerde %30’a kadar yükselebilir. Kendinin yapamadığının kadın olunca kendisine yapılması isteği olabilir. Erkekler fantezilerinde çoğu defa kadındırlar. Bazı erkeklerin erkek bir sevgilisi (gay’i kastetmiyoruz, fantezi anlamında) vardır bile diyebiliriz. Bence normal hayat olarak erkek ya da kadın olmanın fazla bir esprisi yoktur. Erkek kadının aldığını/sahip olduğunu, kadında erkeğin aldığını/sahip olduğunu arzular.

Cinsellikte sınır tanımamanın popüler olması bundandır.  Kadının erkekliğin simgesinde gözü vardır, diğer hiçbir şey kadını ilgilendirmez; çünkü zaten diğer her şeye sahiptir. Yani erkeğn yaptığı her şeyi yapabilir. Bunlar için neden erkek olsun.

Erkek ise genetiğinde karşı konulmaz utançlı dürtü yine bir erkeğin kendisine sahip olması ama kadın olarak, işte bu genetik eğilime dayanan fantezi bazı erkekleri kılıktan kılığa sokmaktadır. Hep kadın olmaya çalışıyorlar ama asıl nedeni söylemiyorlar.

“Erkek olmak mı yoksa kadın olmak mı” nın cinsellik dışındaki argümanları bildik şeylerdir, konuşmaya bile değmez. Kadınların çocuk doğurması mesela erkeklerin hiç ilgisini çekmez. Hani doğurabilselerdi de doğurmak istemezlerdi. Onlar bu özelliğin kadınlara verilmiş olmasından memnundurlar. Güç/güçlü olma/üstün olma erkeğin aradığı bir özellik ve onlara verilmiş.

Kadınların beyinlerinin küçük olduğu, erkeklerin daha akıllı olduğu yolunda iddialar var. Kadınların da erkeklerde olduğu söylenen güçlü/akıllı imajlara sahip olmak istemedikleri görülüyor. Onlar güzel olmaktan memnun. Güzellik kadına verilmiş ama erkek de bu özelliğe ortak.Tip olarak erkek kendi tipinden kadın da kendi tipinden memnun. Kısaca kadının erkek olmaktaki isteği güç/erkeklik, erkeğin ki ise kadınsı fantezi.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..