Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '20

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Erkek şiddeti sürüyor...

Erkek şiddeti sürüyor…

SEVGİLİ OKURLARIM: Kadın erkek ilişkisine kara çalan kadını mağdur eden ekonomik temelli, prestij, kültür, kariyer temelli bir kadına yönelen şiddet daha. Bu sefer kamuoyunun da çok yakından bilip, takip ettiği, ünlüler dünyasından bir isim Manken Tülin Şahin örneği.  Tülin Şahin Portekizli yabancı bir iş insanı sevmiş, nikahları Türkiye ve Portekiz arasında hukuki uyumsuzluk nedeni ile nikahları yapılmamış, buna rağmen birlikte bir hayat kurmuşlar. Çiftlerin Sevgilerinin bir meyvesi olarak, kız çocukları dünyaya gelmiş filan. Ama sonra ikili arasında işler sarpa sarmış ve Tülin hanım bir adet dondurma yedi diye aralarında şiddetli kavgalar yaşamışlar ve hatta eşi Pedro de Noronha kendi evladına şişman oldu, şişmanladı bizim çocuk sözcükleri yerine şişko gibi küçültücü bir sokak jargonunu layık görerek, küçültücü bir tabirle hitapta bulunmuş…  Portekizli iş insanı Pedro de Noronha'da mahkemeye başvurarak, "Tülin Sahin, bana kızımız Siena Leyla’yı göstermiyor" diyerek dava açmış, çiftin resmi olarak evlilik yapmadığı ortaya çıkmıştı.  Çıkan haberlerin ardından Tülin Şahin'de, sosyal medya hesabından aile, özel hayat, ve kendisine şiddeti içeren şu üzücü sözlerle başlayan yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamanın hemen giriş bölümünde hem kadınlara hem erkeklere şöyle seslendi: "Merhaba, Bugün güne aile hayatımla ilgili beni konuşmak mecburiyetinde bırakan son derece üzücü haberlerle uyandım.

KADINA ŞİDDETİ konuştuğumuz bu günlerde bu açıklamayı yapmak zorunda olmak bile inanın beni hem çok üzdü, hem de çok mahcup etti. Bu üzücü şiddet ve taciz olayının başından itibaren ve devamında gelişen olaylar büyük oranda medyanın, ünlüler dünyasının ve kamuoyunun büyük bölümünü çok haklı olarak, çok büyük rahatsızlık duyduğu bir zeminde şekil almaya devam ediyor. Şimdi efendim;  Yaşanan bu şiddet olayına neden karşı durduğumu maddeler halinde bendeniz de, şöyle ifade buyurayım:

Madde 1-) İnsanlar hangi milletten veya ırktan olurlarsa olsunlar, şiddeti hiçbir gerekçenin ardına saklanarak, birbirlerine uygulamalılar.

Madde 2-) Şiddet uygulamaya kadın ya da erkek olsun ve kimden hangi nedenle ve nasıl gelirse gelsin, kimsenin bireysel ve hukuki hakkı yoktur.

Madde 3-) Bazı kişilerin şiddete çocukluktan, aile içi yaşantılardan, yaşanılan sosyal çevreden, ruhsal bozukluktan veya başkaca sapkın psikolojik dürtülerle yakınlığı olabilir… Bu durumlarda ise yapılacak en doğru iş, kadın, erkek farketmeksizin kişilerin karşıdaki insan ile yakınlık derecesi  ne olursa olsun konuşarak, anlaşarak, sorunları çözmeye çalışması, empati gücünü önde tutması ve daha daha bin türlü insani, uygar, doğru, kolay yolu denemesi gerekir.

Madde 4-) Partnerinizle aranızın düzelmesi için her yolu denediniz ve hala aranız düzelmiyorsa aklı başında düzgün kişiler olarak, kendinize ve karşınızdaki ile birlikte geçen zamanınıza saygı ve sevgi göstererek, güzel başlayan ilişkinizi, güzellik ölçüsünde karşılıklı kabul, uzlaşma sağlayarak, sona erdirebilirsiniz.

Madde 5-) Böylece insan olmaktan kaynaklı haklarının bilincinde olarak, medeni, kendini, ne yaptığını ve ne istediğini bilen, vicdan sahibi, dürüst bir insan olunca, hayat insanca ve güzellikler içinde çok daha yaşanır hale gelir.

BAY NORONHA, size de şunu söylemek isterim: Tülin hanımla ne yaşadıysanız ve yaşıyorsanız o aranızdaki mesele sizi bağlar. Ancak kamuoyunun önünde insanlar olarak, bir anneye olan sözleriniz ve davranışlarınız son derece kaba ve yakışıksız. Bu yüzden Tülin Hanıma en azından bir özür borçlusunuz.

 

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..