Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '08

 
Kategori
Aile
 

Erkek zavallı bir vatandır!

Erkek zavallı bir vatandır!
 

Erkek; üzerinde karısının hükümranlık sürdüğü vatan toprağıdır. Uzun savaşlar, diplomatik oyunlar, gözyaşı ve büyük emekler sarfedilerek alınmış, bir yerlere getirilmek için uğraşılmış vatan toprağı. Sahip olduğu doğal kaynaklar ilk tercih sebebidir. Ne kadar çok değerli maden ihtiva ediyorsa, toprak o kadar vatan olarak sahip çıkılmayı hak ediyor demektir. İlk paylaşılanlar o yüzden en zengin kaynaklara sahip olanlardır ve her zaman diğerlerinden daha kıymetlidir.

Ece adayının becerisi, zekası neye yetiyorsa o kadarlık bir ülkeyi hak ediyor demektir. Seçilen toprak elde edildi mi, onu ölüm pahasına korumak, kollamak, savunmak boyun borcudur çünkü her vatan kendi hükümdarı için kıymetlidir. Toprak ele geçirilene kadar, sahip olduğu nimetlere yahut doğal güzelliklere çok fazla önem verilmez. Durumu anlatan bir özlü söz bile vardır “erkekler güzel buldukları kadınları severler, kadınlarsa sevdikleri erkekleri güzel bulurlar” çünkü beğenseler de, beğenmeseler de o vatan kadının vatanıdır.

Toprak bir kez işkal edildi mi, sahip çıkıldı mı hemen başlar hummalı çalışmalar. Güzelleştirilmeye çalışılır ilk önce, görünümü ve diğerlerinin önündeki duruşuna bir çeki düzen verilir. Kimi zaman hasat yapılıp saçı, sakalı, bıyığı kesilir, kıraç bir hali varsa şayet hemen saç ektirilir. Vatanı kalkındırmak diğer ülkeler liginde iyi bir yerlere getirebilmek ecenin görevidir ve onu en etkin şekilde yönetebilmek için önce iktisadi çalışmalara girişilir. Ne kadar doğal kaynağı var, bunların hangisi hangi düzeyde? İşletilme imkanı var mı yoksa maden çok mu derinde?

Öyle ya ülkeler liginde iyi bir seviyeye ulaşmış zengin bir ülke her şeyden önce kendisinin iktisadi ve ekonomik durumunu güçlendirmek için bir gerekliliktir. Neden her başarılı erkeğin arkasında güçlü bir kadın vardır denmektedir? Ülkeyi iyi bir yerlere getirmek her daim ecenin birincil görevidir, bu sayede vatan güçlenir, serpilir ve sadık bir kara toprak haline gelir. Hele ki, ece bir de bu topraklar üstünde serpilecek vatan evlatları dünyaya getirdi mi, sahip olduğu nüfuz sayesinde ecenin yeri sağlamlaşır ve ece daha da bir güçlenir. Vatanın da evlada ihtiyacı vardır; ona bakacak, çekip çevirecek, yeri geldiğinde geleceğe dair umut kaynağı olacak yeni nesillere muhtaçtır ve evlat sahibi olmaya eğimlidir.

Vatan bayrağını savunmak, koruyup kollamak ne de olsa evlatların görevidir. Her ülkenin bayrağı özel ve kıymetlidir. Sahip olununan kaynaklar doğrultusunda kimi gücü, başarıyı, zenginliği temsil eder, kimisi ise mütevazı durumuna rağmen, saflığı temizliği ifade eder. Bayrağı taşımak ecenin görevidir, her vatanın kıymetli bayrağı ecenin sol el parmaklarının en ufağının bir yanındakinin üstündedir ve her koşulda gurur kaynağıdır.

Bu blogu sonlandırmıyorum çünkü çok basit sebebim. Bugüne kadar hiç evlenmedim ama sağ olsunlar önce anam babam, sonra neredeyse tamamı evlenmiş olan arkadaşlarım, benim en değerli gözlem evim. Ne dersiniz ne düşünürsünüz bilemem ama bence siz de yazının sonu ile ilgili bir fikir beyan edip, çevrenize bir katkıda bulunun derim. Yavaş yavaş yozlaşmaya başlayan bu müessesenin buna şu an her şeyden çok ihtiyacı var. Unutmayın ki, huzurlu bir birliktelikte büyüyen yeni nesiller ancak geleceğimizi şekillendirebilirler...

Hepinize sağlıklı, mutlu ve huzurlu birliktelikler dilerim...

 
Toplam blog
: 58
: 795
Kayıt tarihi
: 14.01.08
 
 

1978'de dünyaya gelmişim şirin bir anne babanın ilk erkek evladı olarak. Istanbul'a göçmüşüz sonra k..