Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Erkekçe

Erkekçe
 

Bu dünyada kadın olmak çok zor bir şey. Hele Türkiye'de ise çok daha zor. Keşke Cumhuriyetin kuruluşu ile alınan haklar saygı ve sevgi çok daha güzel yerlere gelebilseydi. Nerede, kafalara işlenen kadın değerleri, anlayışı, kadın olmayı çok daha zor durumlara sokuyor. Her şeyden önce onları da bir kadının doğurduğu çok çabuk unutuluyor. Suçlu acaba kim? Yoksa birazda suç toplumu yetiştiren annelerde mi? Bilemiyorum beni yetiştiren anne böyle bir dönemi göreceğimi hiç anlatmadı. Bu konumu gene kadınlarımıza bırakıyorum onlar, tek onlar düzeltebilirler.

Kot adam kime derler?

Geçenlerde bir suçlunun tutuklu olarak davasının devamına karar veren bir hanım hakimimiz suçlunun kardeşi tarafından mahkeme içinde evrile çevrile hastanelik olana kadar dövülmüs, hastaneye kaldırılımış. Yakalan suçluya "niye dövdünüz?" sorusuna, "Gitsin evinde çocuk doğursun, baksın" diyen suçluya denir. Çünkü onu anne doğuracağı yerde, tuvalette kotlamıştır.

Başka kimlere denir?

Oranın bir adalet dağıtılan yer olduğunu bilmeyen, oraynın bu duruma gelmesine sebep olanlara, orayı koruyamayanlara daha saymaya kalkmayalım iş çok daha vahim noktalara kadar gider.

Bu kot adamın davasını görecek savcının hakimin belkide barodan verilecek savunma avukatının bir kadın olmasını isterim. İsterim ki o kot adam kafasını o çukurdan çıkarıp etrafını görebilsin.

Neticede bir erkek savcı, bir erkek hakim barodan verilecek savunma erkek avukat. Erkekçe savunacak bir karar verilecek adalet de erkekçe yerini bulacaktır.
Belki bana kızacaksınız. Beni bu şekilde yazmaya sürükleyen bir kadındı.

O da rahmetli Annem.

Saygılarla.

 
Toplam blog
: 271
: 1289
Kayıt tarihi
: 20.02.07
 
 

Bütün canlıları seven, kendi penceresinden yaşamı anlamaya çalışan, onlardan bir şeyler öğrenmek ist..