Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Erkekçikler

Değerli blog okurarı: Önümüzdeki hafta sonuna kadar yazımı verecek vaktim olmadığından çok önem verdiğim bu konudaki, görüşlerimden bir kesiti sizlerle paylaşmak istedim.

Bir erkek çocuğu, yeni doğmuş… Nasılda muhtaç anneye ya da ona bakacak şevkatli kollara yani bir kadına… Her çocuk gibi emecek, hayata tutunmak için. Ağzı silinece, altı değişecek, büyüyecek ağzına verilen kaşık kaşık lokmalarla…Yine acıkacak yine üstü giydirilecek kadın tarafından.Hasta olacak , sabahlara dek başında yine bir kadın…Okula gidecek , sokağa çıkacak, bekleyecek onu heyecanla atan kalbiyle.Askere gidecek erkek, annesinin yüreğide onunla…Evlenecek rolünü ezberlemiş başka bir kadınla.

Annemiz, kardeşimiz ve eşlerimiz kadınlar.Nasıl da muhtacız onlara…Bakıyorumda şu küçük erkek yavrularına büyüyecekler kadınlar sayesinde.Nasıl oluyorsa unutacaklar acizliklerini çocukluklarını, onları bu günlere getiren kadınları.Başlayacaklar onları aşağılamaya, trafikte, sokakta, işte ya da evde.Bazen taciz edecekler , bazen dayak atacaklar, bazen eğlenecekler onlarla….

Hiç bir erkek yoktur ki kadın eli değmeden büyüsün.Yüce yaratıcı tarafından verilen kalın ses telleri ya da gelişmiş kasların bizi biz yapma becerisine sahip kadınlara karşı kullanılmasını ihanet ve alçaklıktan başka bir şey olarak görmüyorum.

8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle :Erkeklerdeden, altlarının değiştirildiğini, elbiselerinin yıkanıp ütülendiğini , sofralarına yemeklerin hangi emekle geldiğini düşünmelerini.Özellikle bir bayan trafikte hata yaptığı zaman(Aslında bizlerin çılgınca kullanmasında kaynaklanıyor) lütfen, annemizin bizi giydirir giydirmez üstümüzü nasıl pislettiğimizi ve nasıl şevkatle yeniden değiştirdiğini hatırlayalım.Aynı hoşgörüyü göstermelerini dilerim.

Büyükannelerden mini mini kızlarımıza hepinizin yerinin farklı ve güzel olduğunu belirtir gününüzü kutlarım.

 
Toplam blog
: 20
: 470
Kayıt tarihi
: 18.01.08
 
 

1970 Ankara doğumluyum. Sırasıyla İltekin İlkokulu, Cebeci Orta Okulu, Ulus Teknik Lise' sini bitird..