Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '07

 
Kategori
Mizah
 

Erkekler bu yazıyı mutlaka okuyun!

Erkekler bu yazıyı mutlaka okuyun!
 

Aşağıdaki yazıyı, Anadolu Ajansı'nın dün öğleden sonra "genel" kategorisindeki haberleri arasından seçtim. Erkekler mutlaka okumalı!

Karar vermekte zorlandım, kategori olarak ne seçeyim diye.. Bilim mi? haber mi? yoksa mizah mı? Benim seçimimi göreceksiniz. Ama lütfen siz de kategorinizi yorum bölümüne belirtin...

İşte haberimiz...

"Avusturyalı bilim adamları tarafından yapılan bir araştırma, aynı yatakta uyuyan çiftlerden erkeklerin beyin gücünün azaldığını gösterdi.

New Scientist dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, geceyi aynı yatakta geçiren çiftlerden erkeğin uykusu alt üst oluyor ve bu durum ertesi gün akli yeteneğini zayıflatıyor. Kadın ise uykusu daha derin olduğundan, yatağı paylaştığı erkek gibi olumsuz etkilenmiyor.

Araştırmada 20’li yaşlardaki çocuksuz çiftleri inceleyen Viyana Üniversitesinden Profesör Gerhard Kloesch ve arkadaşları, her çiftten 10 gece birlikte, 10 gece ayrı uyumalarını istediler ve sonuçları kıyasladılar.

Ertesi gün çiftlerden bazı kavramsal testlere yanıt vermesini isteyen ve stres hormonu seviyesini kontrol eden araştırmacılar, erkeklerin gece yanındaki kadından daha iyi uyuduğunu söyleseler de, testlerde en kötü dereceyi yaptıklarını, sonuçların aslında rahatsız ve huzursuz uyuduklarını gösterdiğini belirlediler.

Avusturyalı bilim insanları, kadınınsa daha derin bir uyku çektiği için erkek gibi olumsuz etkilenmediğini saptadılar. Araştırmayı değerlendiren İngiltere’nin Surrey Üniversitesinden uyku uzmanı Dr. Neil Stanley, "İnsanın tarihini düşünürsek, aslında aynı yatakta uyumamamız gerekir. Bunu yapmak acayip bir şey. Gürültü çıkaran birisiyle aynı yatakta uyumak ve yorgan için sürekli mücadele etmek pek akla uygun değil" diye konuştu."

Yorumlarınızı bekliyorum...

 
Toplam blog
: 3
: 772
Kayıt tarihi
: 13.02.07
 
 

Türkiye tuhaf bir ülke; herşeyi istikrarlı olsa gündemi değil... Bu istikrarsız gündemi yakalamaya ç..