Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Erkekler de ağlar

Erkekler de ağlar
 

Çocukluktan biliriz erkek çocuklar ağladıklarında onları şartlandırır aile bireyleri hemen erkek adam ağlamaz oğlum derler. Ama her birimiz görmüşüzdür babamızın, erkek kardeşlerimizin, sevgililerimizin nasılda ağladıklarını. Demek ki erkeklerde ağlar, hem daha başka olur erkeklerin ağlaması… Erkekleri ağlamaya iten şey akraba ya da arkadaşların ölümü, ayrılık, dışlanmışlık gibi acı deneyimler;yada aşk acısı...Acılardan yorulan, kaybolan yıllarına, duygularına, anlamı kalmayan hayatına ağlayan çok erkek var günümüzde, en çok da aşık olan erkek ağlar.Tüm yaşadıkları pembe rüyadan kabusa dönüşüyorsa ve hayat geri kalanını biran önce tüketip bitmesi gereken bir zaman diliminden, başka bir anlam ifade etmiyorsa, Neden sorusunun cevabını ararken geceyle gündüzü harmanladığında, en son ne zaman yatağında uyuduğunu hatırlayamadığında, uçurumun kenarındaki kayalar şarabın tek ortağı ve dönüşü olmayacak yolculuk hayali mezesi olduğunda, Dünyadaki her şeyin, her köşe başına farklı bir acı yerleştirmek için nasılda söz birliği etmiş olduğunu gördüğünde, Yaşamının aslında akıntıya karşı yüzmeye çalışmaktan başka bir şey olmadığını geçte olsa anlayıp, yüzmeyi bıraktığında ozaman ağlamaya başlar erkek.

Ağlamak insan olmanın, bir yürek taşıyor olmanın en güzel işaretidir.Bu erkekler ağlamaz yalanı ile ağlamamalı öğretisidir… Neden? Neden ağlamasın erkekler… Onlar insan değil mi, onların yürekleri acıyla, hüzünle, hasretle, çaresizlikle kıvranmıyor mu? Neden erkeklerin daha minicik birer çocukken ellerinden alınır ağlamak hakları… Niye oyuncağı için ağlayan bir erkek çocuğa sus ne öyle kız gibi ağlıyorsun der anneler babalar… Taa o zamandan başlayan ağlama yasağı neden ömür boyu cezaya çevrilir de, ağlayan bir adam gördüğümüzde garipser, ayıplamayla karışık acıma dolu kaçamak bakışlarla bakarız.Evet kaçamak bakışlar atarız çünkü hiçbirimizin yüreği, beyni ağlayan bir adamın gözlerinin içine içine bakmaya dayanamaz. Bize öğretilenlere göre erkek adam ağlamaz, demek ki bu adam zayıf, çaresiz… Zayıflık çaresizlik de bir erkeğe yakışmayacağına göre, o zaman görmezden gelmeliyiz, kaçamak bakışlarla idare etmeliyiz durumu, tabii bu arada sus ne öyle kadın gibi ağlıyorsun demeden.Bir erkek yüreğinde taşıdığı acıyı gözyaşlarıyla içinden atmalı ki ruhunu yıkasın, yüreğini yumuşak tutsun.Yüreğini yumuşak tutsun ki insan olarak kalabilsin, tutmalıki duygulu duyarlı olabilsin. Duyarlı ve duygulu olsun ki sevdiği kadına, annesine babasına, çocuklarına şefkat gösterebilsin. Sevdiklerini korumak için gösterdiği cesareti, sevgisini göstermek için de sergileyebilsin.

Ağlamak yüreğimize gömdüğümüz yıldızları yürek yordamıyla gözlere sunmak. Farkındalığın çaresiz bakışlarında bir perde aralamak ve pencereden bakarken haylaz bir yıldız gibi hercai mevsimlerde dolaşmak. Ağlamak, göz ile yürek ekseninde yaşanan savaşta ellerine çiçekleri tutuşturan ve gözlerinin yaşını yangınlara veren damlaların dökülmesidir.Ağlamak duyguların su selidir.Şimdi soruyorum en önemli hakkını elinden aldığımız erkeklerden, öyleyse neden şikayet ediyoruz sevgilerini göstermiyorlar diye? Ağlamayı bilmeyen bir adam sevgisini nasıl dile getirip ifade etsin ki…! Ağlamak ne erkek ne de kadınlar için asla ne zayıflık ne güçsüzlüktür. Sezen Aksu ne güzel ifade etmiştir.

Ağlamak güzeldir/Süzülürken yaşlar gözünden /Sakın utanma/Ağlamak öfke/Delice nefret
Doruklarda aşk/Doyumsuz sevinç/Kahreden keder/Kısaca hayat ve nefesindir/Ve nefesindir/Ağlamak/Şu gelip geçici dünyada/Her şeye rağmen var olmak demek/Ağlamak
Yaşayan binlerce duygu/İnsanca ve coşkulu/Güzel bir şeydir/Ağlamak senin kara dünyada
Hâlâ sevdiğin ve hissettiğin/Tüm güzelliğin ve çirkinliğinle/Var olduğundur var olduğundur…

 
Toplam blog
: 53
: 2313
Kayıt tarihi
: 30.01.07
 
 

Hayat herşeye rağmen o kadar güzel ve sevgi doludur ki. Benim için hayat kimi sevdiğim ve kimi in..