Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Erkekler de ağlar

Erkekler de ağlar
 

Sıradan kadın, anlayamaz ağlayan adamı... Akıllı hatun, insan olmasına sevinir sevdiğinin...


Her ne kadar kadınların ağlaması daha normal karşılanırsa da toplumumuzda, erkekler de ağlar elbette. Peki ne zaman mı? İzin verin anlatayım:

Çok korktuğunda mesela… Kontrolünü kaybedecek hale geldiğinde… Can güvenliği söz konusu olunca…  Aşık olduğu kadın onu terk ederken… Ölümüne sevdiği, aşırı değer verdiği bir şeyi bir daha geri almamak üzere yitirirken,delice ağlar erkekler.

Bazen de hırsından, uğradığı muameleyi hazmedemediğinden ağlar adamlar... Küçümsenmek, zoruna gider erkeğin… Hiçbir yiğit hafife alınmak istemez. Öfkesini kontrol edemediğinde, sinirinden deliye dönünce ağlamak gelir içinden… Gücünden şüphe eden erkek, ağlar.

Şarkısı da, romanı da yazılmıştır gözü yaşlı adamın… Güzel ağlayanlara, özellikle gözyaşı döktürülür filmlerde… Tiyatroda ağlayan er kişiyi umursamayanlar, gerçek yaşamın ağlattıklarına hayret ederler.

Oysa erkek de insan… Onların da duyguları var. Her zaman güçlü görünmek istese ve buna zorlansa da, beylerin de frenleri patlar bazen… İnsan ruhunu en güzel gözyaşı dindirir.

Kadınlar gibi uluorta olmasa da, biz de ağlarız gizli gizli… Eğer birinin yanında ağlayabiliyorsa adam, onun kendisini küçük görmeyeceğini, güçsüz hissettirmeyeceğini bildiği içindir. Gerçek dostunun yanında ağlar erkek. Ancak yüzünü kızartmayacak birinin görmesine izin verir gözyaşlarını…

Ataerkil toplumlarda, daha zordur ağlamak. Ağlayan Adem, karizmayı çizdirir hafiften. Söylenmese de, inceden inceye itibarsızlaştırılır; gözü yaşlı erkek . Önce uzaklaşılır ondan. Sonra da temelli loser ilan edilir.

O yüzden zordur erkeğin ağlaması… Bunu yapabilmesi için, güçlü bir kişilikle, yargılanmaktan çekinmeyen bir kendine güven gerekir. Ve gerçek bir iç barışıklığı…

Kadın söyleyemese de, erkeği ağlasın istemez.

Öte yandan, güçlü, akıllı, iradeli kadınlar çok iyi bilir ki, ağlayan erkek daha cesurdur. Olmadığı gibi davranmaz. Başkalarının eleştirmesinden çekinmez. Her zaman olduğu gibi, kendi gibidir.

Ve mutlu eder kadınını, ağlayabilen adam. Yaşadığı hayatın değerini bilir. Boşa akmaz gözünün yaşı. O damlaların her biri, adam eder erkeği. Yeter ki üzüldüğü şeyin bir anlamı olsun. Gerçek olsun acısı.

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..