Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '08

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Erkekler için yaşamboyu form

Erkekler için yaşamboyu form
 

Bugün sizlere Jack Groppel tarafından hazırlanan Erkekler için yaşamboyu form yazılarımın son bölümünü aktaracağım.

EGSERSİZ YAPMAK: Daha az yağ ye ve daha aktif ol! Bu sekiz kelime daha uzun ve ince bir yaşamın anahtarıdır. Ama çoğunlukla yanlış anlaşılır. Daha etkin olmak için iki şey birarada olmalıdır. Yemeye dikkat etmeden egsersiz yapmak çabuk ya da kesin bir sonuç getirmeyecektir; düzenli egzersiz olmadan yapılan düşük yağlı perhiz de öyle. Programın bu kısmını işler hale getirmek için haftada en az 4-5 saat egzersiz yapmak gerekir. Groppel'in egzersiz planı iki bölümden oluşuyor.

AEROBİK ANTREMANI: Bu kalp atışlarınızı dakikada 25 vuruşa ya da daha fazlasına çıkarabilecek herhangi bir yoğun hareket olabilir. KALBİ ZORLAYAN, KALORİ YAKAN EN İYİ AEROBİK EGZERSİZLERİ TENİS, KOŞU, KÜREK ÇEKME VE KAYAKTIR. Çalışma boyunca aynı tempoda gitmek yerine farklı tempolara geçmelisiniz. Örneğin, yarım saatlik tipik bir koşu beş dakika süren yavaş bir ritmle başlayabilir, aralıklı bir dizi hızlanmayla devam edip beş dakikalık bir soğuma süresiyle sona erebilir. Bu aralıklar, kendiliğinden olmalıdır. Groppel ''Bu tür bir idman her aşamada yararlı. Kalp ritminiz düşükken yağlarınızı yakıyorsunuz, yükseldiğindeyse kalp-solunum sisteminizi güçlendiriyor ve metabolizma hızınızı arttırıyorsunuz. Üstelik daha eğlenceli'' diyor.

KUVVET İDMANI: Kas yapmak ve yağlarla savaşmak için Groppel, ağırlık çalışmanızı öneriyor: Ortalama bir ağırlıkla başlayın, on-oniki tekrardan (bir set) sonra yorulacaksınız. Kısa bir ara vererek her egzersizden iki set yapın. Programa alıştıkça ve güç kazandıkça 12'şer hareketten üçer sete çıkın. Doğru tekniği uygulamadığınızı düşünüyorsanız bir uzmana danışın. Zamanınız azsa kuvvet ve aerobik idmanlarını haftada 90'ar dakikalık üç set yaparak birleştirebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 22
: 3190
Kayıt tarihi
: 04.07.08
 
 

Selam, sizlere bloğumda sağlık, spor, tarih ve politika konularında yararlı bilgiler sunacağım. Ben ..