Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '14

 
Kategori
Sosyoloji
 

Erkekler kadınları insan olarak görmüyorlar

Erkekler kadınları insan olarak görmüyorlar
 

Birisi/birileri bunu söylemeliydi. On binlerce yıldır bekledik söylesin diye. Kadınlar dünya tarihinde büyük bir aldanışın sayfalarını yazdılar var oldukları sürece.

Kadınların haksızlığa uğramalarıyla ilgili çağlar boyu konuşuldu, konuşuluyor. Bu, aslında kadınları uyutan bir ninni, biliyor musunuz? Kadın kimliğinin ayrımcılığı ve dışlanması bir takım nedenlere bağlanıyor. Oysa insan erkek ve dişi olmak üzere iki ayrı cinsten yaratılmadı. Hâşâ Tanrı da dâhil âlem erkek üzeredir. Bu dünya erkekler için yaratıldı.

Ve kadın da erkek için yaratıldı… Allah’ın kutsal dini dahi erkeğin kaburgasından yarattığı kadın için “alın üç tane, dört tane. İşlerinizi gördürün, ihtiyacınızı giderin; üreyin” demiyor mu?

Devran böyle kurulmuş, maslahat ne yapsın. Müslüman’ım diyebilmeniz için kadını kendinizle eşit tutamazsınız, yok böyle bir şey. Onu dövme hakkınız var. Mirastan düşük pay vereceksiniz. Ayrılma hakkı size ait, boş ol dersiniz tamam; o sizi bırakamaz. Bir kadın kocasına karşı gelemez. Ona itiraz edemez. Erkeğin dediği olur. Ve kitapta yazmasa da erkek dört kadın alabiliyor. Peki, kadın dört erkekle birden evlenebiliyor mu? Zina nedeniyle idam edilen erkek gördünüz mü? Oysa dinin kastettiği zinayı erkekler yapıyor. Kadın şeytandır. Bütün kötülüklerin nedeni kadındır. Şimdi siz diyorsunuz ki böyle olmaması gerekiyor ama yanlış… Ne demek böyle olmaması gerekiyor ya! Müslümanlığın kadına bakışı budur.

Yazıyoruz yazıyoruz söylediklerimizi kimse anlamıyor. Bizim arka sokaktaki İsmail kötü de ondan böyle, diyor. Lan sizin arka sokaktaki İsmail ne yapsın; din öyle ilim öyle. Devran böyle kurulmuş maslahat ne yapsın! İsmail’i suçlamak kolay değil mi? Yiğitsen kara kaplı deftere konuşsana! İsmail kanunları kuralları, töreleri kafasından mı yazıyor? Zina yapan karısını öldürmüş. Vay alçak vay! Lan İsmail ne yapsın dini böyle emrediyor! İsmail’in de eli kolu bağlı, İsmail de çaresiz!

Bizim derdimiz kadınlara yapılanlar değil. Kadının yaratılış fıtratı bu mu? Gerçekten Allah onları böyle mi yaratmış? Kimlikleri kişilikleri bu mu? Kadınla erkek eşittir desen bile Kuran’a ters düşüyor, günah işliyorsun. Bu durumda biz napalım ya!

Müslümanlığa inandığın zaman kadın kocasının üç metre ardından gelmek zorunda. Erkeğin ihtiyaçlarını karşılamak için yaratılmış. Kocasından başka hiç kimse tırnağının ucunu göremez. Kocası ve çocukları dışında hiçbir erkekle konuşamaz. Sokağa çıkamaz. Tokalaşamaz. Şarkı türkü söyleyemez. Ve daha böyle yüzlerce şey… Dinin tanımladığı kadın bu.

Kadın denilen nesne bilinmeyen çağlarda yapılan savaşlarda esir alınmış savaş ganimeti bir canlı türü olmalı. Yani dünya yaratılırken erkeklerle birlikte normal bir şekilde bir dişi bir erkek şeklinde yaratılmış gibi görülmüyorlar.

Şimdi kendilerine verilen ufak tefek itibar onlardan faydalandığımız içindir. Bu faydalar olmasa anaların kız çocuk doğurmaları yasaklanır. Ben ısrarla insan denen canlının kadın ve erkek olmak üzere iki cinsten meydana gelmediğini normalde Tanrı’nın sadece erkek cinsiyeti yarattığını kadınlar ve hayvanların erkeklerin ihtiyacını karşılamak için yaratıldığını söylüyorum. Erkeğin kaburga kemiğinden yaratılmış. Bu bile çok şey ifade ediyor.

Evrende mevcut kadın cinsinin kendine gelerek yaratılışını, kimliğini ve kişiliğini sorgulaması lazım. Şu anda kadın diye adlandırılan canlının kimliği ve kişiliği yok. Hâşâ Tanrı yaratmamış gibi bir durum var. Sevgili kadınlar, madem böyle kıyıdan köşeden… Siz de o kadar inanırsınız. Bedir’de mücahit olun dediler de gitmediniz mi?

Dinler kadına referans vermemiş. Biz menfaatlerimiz doğrultusunda (neyinden yararlanmışsak) uydurma roller (eş, anne, sevgili gibi) ve isimler vermişiz. Kadının toplumda saygınlığı yoktur. Kadını toplumda yeri yoktur. Kadın ihtiyaçlarımızı karşıladığı sürece vardır.

Toplum bu referansla oluşturulunca töre öyle diyor, eğitim yine o şekilde, toplum bu anlayışta, kanunlar öyle… Yani şimdi bu durumda erkek napsın! Kadın dediğin erkeğin elinin kiri ya! Düzen böyle diyor. Düzene kimin gücü yetiyor? Sadece ateistlerin karıları erkeklerle eşittir; o da adamsa tabi. Müslümanlık dininde kadınla erkeğin eşitliği mümkün değildir. Tanrı böyle buyurmuş, yapacak bir şey yok! Erkeklerle eşit değilsiniz ama eşit dua ediyorsunuz.

Müslüman dünyasında kadınlara değer verilmiyor. Kendini geliştirecek bir yerlere gelecek de(o da nasıl olacaksa) Zengin olacak. Peygamberin zevcesi itibarlı bir kadındı. Çünkü zengindi. Bir de peygamberle evlendi. Keza Ayşe de öyle. E peygamberin kızı da meşhur olacak tabi. Birkaç tane daha. Önemli şahsiyetlerin ve ailelerin kızları, karıları. Böyle durumlar dışında İslam coğrafyasında sıradan kadınların hiçbir değeri yok. Çocuk doğurmak, eşine hizmet etmek, eşinin ihtiyacını yerine getirmek. Çalışmayı da çık; Müslümanlıkta kadının çalışması diye bir şey yok. Kadının okuması diye de bir şey yok.

Kadınlar belki de gerçekten böyledir yani, niye değiştirmeye çalışıyoruz ki… Onlar da hallerine razı olsunlar; yaratılışa karşı çıkılır mı? Erkek dört tane alır sen evinde oturacaksın. Erkek karı kız peşinde koşar (diyanet serbest diye fetva vermiş. E başkanı erkek ne bekliyordunuz) sen evinde oturacaksın. Çalışmak yasak. Okumak yasak. Sen kendini insan mı sanıyorsun! Niye bu kadar safsın. Allah’ın erkekle birlikte yarattığı insan denen canlının dişi tarafı olduğuna gerçekten inanıyor musun?

Sana yapılan haksızlıklar bu toplumu oluşturan referanslardan kaynaklanıyor.  Sen zina yaptığın zaman kocan seni öldürüyor. O aşağılık kocan zina yaptığı zaman sen niye onu öldürmüyorsun! Çünkü sana böyle bir hak verilmemiş, ona verilmiş. Senin dinin diyor ki “ Zina yapan kadını öldürün” Niye “ zina yapan erkeği de öldürün” dememiş? Bu,erkeklerin suçu değil bu bir düzen.İşte kadınlar bunu anlamıyorlar.

Bütün bu soruların cevabını seni bu hale getiren düzende bulamazsın. Ama istersen git Nihat Hatipoğlu'na konuş bakalım. Yüz soru sorsan 99’unun cevabı yanlıştır; yine de seni ikna eder. Çünkü “Allah bilir” dediği zaman bütün soruların cevabı  kendiliğinden verilmiş olur. Ateistlere kızamıyorum!

Kocalarınız size değer vereceklermiş, saygılı davranacak sizi koruyacaklarmış. E tabi efendiniz ya onlar! Sizler korunmaya muhtaç yaratıklar mısınız?  Onların sizden hangi üstünlükleri varmış ki sizin efendiniz oluyor, sizi koruyorlarmış? Nihat Hatipoğlu ile konuşursanız işte böyle her yıl yüzlerce kadın ölmeye devam eder. Benimle konuşursanız bir kadın bile ölmez. Çünkü sayın Hatipoğlu sorunu çözmeden çözüyor "Birbirinizi sevin" Seviyorlar üstadım, biri hapishanede öteki mezarda. Hüccette sorun var,hücette; ah bunu bir anlasanız!

Madem her şey erkekler için yaratılmış Tanrı’ya ibadeti de erkekler etsin. Nimeti kimeyse külfeti de ona değil mi yani? Sizin cennetiniz bile meçhul. Onlara bu dünyadakiler yetmiyormuş gibi öbür dünyada da huri; peki size ne var? Vallaha tövbe hâşâ günaha da girmek istemem ama bütün bunlara göre siz kadınlar Tanrı’nın kulu da olmayabilirsiniz!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..