Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Erkekler kavun değil ki dibi koklansın !

Erkekler kavun değil ki dibi koklansın !
 

Bugünün haberlerinde önemsiz gibi gözüken ama derinlemesine bir irdeleme yapmaya kalktığınızda konunun ne kadar da önemli ve vahim bir konu olduğu görülebiliyor. Görmüş ve okumuşsunuzdur muhakkak. Haber aynen şöyleydi:

“ Sivas’ta, ayrılmak istediği erkek arkadaşının, ilişkileri sırasında çekilmiş görüntülerin bulunduğu CD ile kendisine şantaj yaptığını öne süren kadın, polise başvurdu. Polise başvuran N.Ö. (30), telefonda tanıştığı ve rızasıyla ilişkiye girdiği erkek arkadaşı B.A’nın, ondan ayrılmak istediğini belirtmesi üzerine kendisine ilişki sırasında çekilmiş görüntülerin bulunduğunu söylediği CD ile şantaj yaptığını iddia etti. N.Ö, B.A’nın, "ilişki sırasında çekilmiş görüntülerin yer aldığı CD’nin elinde olduğunu ve CD’yi ısrarla isteyen A.G. (36) adındaki kadına satacağını söylediğini" öne sürerek bu kişilerden şikayetçi oldu. “

Okuyunca bir erkek olarak utandım. Nasıl bir şerefsizliktir bu ? Nasıl bir erkeklik ve nasıl bir namus anlayışı ?

Bu olayı objektif değerlendirdiğimde yanlışlar zincirinin hangi halkasından başlayacağımı bilmiyorum ama yanlışlığın en büyüğü, evli ve aynı zamanda bir çocuk annesi olan bir kadının evlilik dışı bir ilişkiye girmesi’dir. Hem de bu erkekle telefonda tanışıyorsun, hadi tanıştın neden cinsel ilişkiye girdin ? Hadi girdin, görüntülerin yada fotoğrafların çekilmesine neden müsaade ettin ? Hadi müsaade ettin, aileni, kocanı ve evladını düşünmedin mi ?

Erkek için de söyleyecek sözlerim var tabi ki..

Sen zaten telefonda bir bayanı kendi tabirinle “tavladığın” için kendini şanslı ve bir o kadar da çapkın zannediyorsun belki ama evli bir kadını tavlamanın yanlış olduğunu bilmiyor muydun ? Hadi bilmiyordun, onunla neden bir cinsel ilişkiye girdin ? Onun bir kocası, ailesi, çocukları olabileceğini düşünmedin mi ? Hadi düşünmedin, rıza ile yada rızasız neden hatunun müstehcen kabul edilebilecek resimlerini çektin ? Belki gizli çektin ( bunun da savunulur bir tarafı yok ya), belki bilerek ve karşı tarafın rızası ile çektin, büyük bir cahillik ve terbiyesizlik yaptın !.. Hadi böyle bir cahillik ve terbiyesizlik yaptın !.. Neden bu görüntüleri Internet’te yayınlama ve yayma tehdidi ile bir kadını tehdit ediyorsun ? Hadi tehdit etme zavallılığını düşündün, bunun sonucunun önce polise sonra da yargıya gidebileceğini hesaplamadın mı ?

Belli ki hesaplamamışsın !..

Nasıl olsa elinde pimi çekilmeye hazır bir bomba var ya ! İstediğin gibi ve istediğin zamanda kullanabileceğini düşündün galiba.. Sen ve senin gibileri erkekliğin yüz karası olarak ilan ediyorum buradan cümle aleme.. Ve bir erkek olarak asla böyle bir şey yapamayacağım için de, utanıyorum şuan.

Bu tür olaylar dünya genelinde, her tarafta yapılıyor. Ama Türkiye’de daha çok yapılıyor bunun da her gün onlarca örneği de gazetelerde yer alıyor. Okuyoruz, görüyoruz, izliyoruz.. Bu ne ilk, ne de son olacak. Kadınların neden evliyken başka erkeklerle ilişkiye girmelerini analiz etmek zor. Hadi bunun haklı sebepleri var diyelim (!) ama karşındaki erkeği tanımadan nasıl böyle bir ilişki içerisine girebiliyorsun ki ? Erkekler kavun gibi dibi koklanarak seçilmez !. Daha dikkatli olunması gerektiği bilinmez mi ? Tecrübeler bunu göstermemiş midir. Herkes aynı şekilde ve aynı doğrultuda, üstelik aynı sebepten yanılabilirler mi ?

Demek ki yanıla biliniyormuş !.. Erkek suçlu ama kadın da en az onun kadar suçlu.. Erkeğin suçu affedilemez, kadın suçu bağışlanabilir mi ? Masumiyet bu ilişkinin neresinde ?

Hele ki sevgi ? Sevgi piyasaya düşecek kadar değersiz mi ?

Onun esamesi okunmuyor bu aralar, gazetelerin üçüncü sayfalarında !..

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..