Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Erkekler Kendilerini Saklıyor!

Erkekler Kendilerini Saklıyor!
 

Yazın yaklaşmasıyla beraber, kimi erkekler telaşlanmaya başladı. Erkeklerde memenin kadın memesine benzer şekilde büyümesi yani jinekomasti, sosyal ve psikolojik sorunları da beraberinde getiriyor. 
 
Hormonal bozukluklar, kilo alınması ve kullanılan bazı ilaçların yan etkileri ile ortaya çıkabilen jinekomasti, sıklıkla ergenlik döneminde görülür. Hafif kilolu erkeklerin ergenlik çağında yağ dokusundan salınan östrojen hormonu miktarı testosterondan daha fazla olacağı için meme dokusunu etkiliyor. Normalde erkeklerde var olan meme dokusunun gelişmesine bir miktar kilo eklenince yağlanma da kaçınılmaz oluyor. 
 
Kilo Verilse de Geçmiyor! 
Erkeklerin yaz aylarında kendilerini saklamalarına neden olan jinekomasti, spor ya da diyet programları ile geçmiyor. Üstelik spor yapmak pektoral kasları geliştirmesi nedeniyle memenin daha da belirginleşmesine sebep oluyor. 
 
Memesi olması gerekenden büyük olan erkekler, tişört giymekten veya deniz sezonunu açmaktan korkar bir psikolojiye sahip oluyor. Bu konuda plastik cerrahlar yardıma koşuyor. 
 
Çözüm Alternatifleri 
Cilt fazlalığı olmayan, sadece meme dokusunda hafif büyüme olan durumlarda sadece liposuction yeterli olabiliyor. Cilt fazlalığı minimal ancak orta miktarda meme ve yağ dokusu artışı olanlarda ultrasonic liposuction (VASER) veya lazer liposuction daha faydalıdır. Hem fazla cildin bir miktar göğüs duvarına oturmasına yardımcı olur hem de yağ ve meme dokusu çıkarılır. 
 
Cildin yağ ve meme dokusunun belirgin fazlalığı önce ultrasonik liposuctionla mümkün olduğu kadar meme ve yağ dokusu boşaltılır, sonra meme başı çevresinde bir kesi yapılarak derinin fazlası alınır.
 
Ne Zaman İşe Dönebilirim? 
Erkekleri tedirgin eden konuların başında kesi izi gelmektedir. Ancak korkulacak kadar kesi izi kalmamaktadır. Hatta kesi izi belli belirsizdir. Bununla birlikte cerrahi olarak meme başı çevresinden girerek yapılan ameliyat en son seçenek olarak tercih edilir.
 
Ergenliğini tamamlamış ve en az 1 yıldır bu durumu devam eden kişiler ameliyat olabilir. Ameliyat öncesinde hormonal tetkikler yapmak faydalıdır. Böylece altta yatan neden varsa (hormonal bozukluk, ilaç kullanımı) önce bu düzeltilir ve sonrasında ameliyat yapılır ve tekrarlama olasılığı engellenir. 
 
Hastaların büyük çoğunluğu aynı gün içinde taburcu ediliyor. Ameliyattan 3 gün sonra kontrole çağırılan hastalar, bu günden sonra işlerine ve sosyal yaşantılarına dönebiliyorlar.
 
Op. Dr. Mirza Fırat
Estetik, Rekonstrüktif,
Plastik Cerrahi Uzmanı
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 30
: 105
Kayıt tarihi
: 09.01.18
 
 

Tüm yaşantımda hep mükemmelliyetçi oldum. Seçmiş olduğum mesleğe adım attığım ilk günden beri, en..