Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Erkekler ne ister?..

Erkekler ne ister?..
 

Murathan Mungan'ın Seçtikleriyle Erkeklerin Hikayeleri isimli kitabı okuyordum. Cesare Pavese, Henry Miller, Nabokov ve Bernard Malamud gibi özgün yazarların öykülerini okurken tüm bu erkeklerin aşk konusunda ne kadar da benzer düşünüşleri var diye içimden geçirmeden edemedim. Kadınların o içli ve itiraf etmek gerekir ki kimi zaman sulu duygusallığı yok karşı cinste. Aşka bakışları daha bir duru, soğuk ve temkinli sanki. Bu satırları okuyan erkekler 'Kim demiş?' diye kaşlarını çatabilirler. 'Asıl hep ağlatan kadınlar olur.' bile diyenler çıkabilir. Yine de erkeklerin (tümüne yakınının) aşka bakışı kadınlarınkinden farklıdır ve en az kadınlarınki kadar saçma ve çelişkilidir.

Erkekler ilgilendikleri kadınla bir an önce 'yatmak' ister. Ondan göğüs, kalça gibi bir takım uzuvları nedeniyle hoşlanır. Abuk sabukluğun ve çelişkinin başlangıcı da, sevecekleri kadının özellikle başkalarıyla ve tercihen belli bir noktaya kadar kendileriyle de yatmamış ve yatmayarak 'ehli namus' bir kişilik olduğunu kanıtlamasını istemeleridir. Fakat kadını bir an önce yatağa atmak için dökülen dillerin, harcanan çabaların ve yapılan 'maymunlukların' da haddi hesabı yoktur.

Kadıncağız ola ki ilişkinin başlangıç dönemlerinde adamın çabalarının kurbanı olma gafletinde bulunma 'aptallığını' gösterirse işte o an 'bittiği' andır; çünkü bir anda erkeğin gözünde ciddi düşünülemeyecek kadar ahlaksız bir hatun olup çıkmıştır.

Erkek mutludur. Bir yatak macerası daha yaşama 'başarısı' için ve daha önemlisi karşısındaki kadını sevmek için kendini yormasının gerekli olmadığını anladığı için. Yatmak istemiştir, tanımak ve sevmekten önce... ve yatmıştır. Karşısındakiyle duygusal hikayesi de burada son bulmuştur. Kadın ise tam bu noktada bir başlangıç görür, daha yakın ve ait olmanın başlangıcını. İşte bu zıtlık Adem'le Havva'dan beri iki cins arasındaki yıkılmaz duvarı örmüş ve kargaşayı var etmiştir.

 
Toplam blog
: 132
: 3374
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Odtü mezunu; edebiyat ve sinema düşkünü biriyim. AFSAD’ta fotoğraf, Sinematek’te film yapımı üzer..