Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '16

 
Kategori
İlişkiler
 

Erkekler neden bu kadar ifadesine 18 ilginç yaklaşım

Erkekler neden bu kadar ifadesine 18 ilginç yaklaşım
 

Erkekler neden bu kadar...


Erkekler neden bu kadar sorusuna kadın gözüyle cevaplar

Erkekler neden bu kadar diye sorduk ve ilginç cevaplar aldık. Aldığımız yüzlerce cevap içinde 18 tanesini sizlerle paylaşıyoruz. Keyifli okumalar dileyerek maddelerimize geçiyoruz.

İşte erkeklere dair ilginç detaylar:

1-Erkekler neden bu kadar  alışverişten nefret eder? Çünkü seçim yapabilme kabiliyetleri yoktur.

Erkekler sık sık kadının alışverişi uzattığından şikayet eder. Bu şikayetlerinde kısmen de haklıdırlar. Fakat biz en iyiyi seçmek üzere eleme yaptığımız için uzun zaman harcarız. Erkekler ise ilk gördükleri kıyafeti ya da eşyayı alırlar. Çünkü ne kadar uzun süre uğraşırlarsa uğraşsınlar yanlış tercihler yapacaklarını kendileri de bilirler.

2-Erkekler neden bu kadar kibirli? Sahip oldukları ufacık fazlalığın ne kadar da ufacık olduğunu biz zaten çok iyi biliyoruz. Havanız kime?...

Bırakın onlar anlamsız bir “erkeklik” kompleksi ile yaşayıp dursun. Biz neyin ne olduğunu zaten çok iyi biliyoruz.

3-Erkekler neden bu kadar duygusal? Çünkü akıl ve mantık gerektiren işlere kapasiteleri yetmiyor. Varsa yoksa sevgi ya da öfke... Ötesine zekâ gerekiyor.

Kadınların çok derin ve sinsi olduklarına dair erkeklerin sık sık serzenişte bulundukları biliniyor. Evet öyleyiz. Çünkü dünyanın kendisi karmaşık ve çok boyutlu düşünmeyi zorunlu kılıyor fakat bunu anlayabilecek erkek nerede?

4-Erkekler neden bu kadar aceleci? Çünkü bize yetişmeleri gerekiyor.

Peki bize yetişmeleri mümkün mü? Elbette ki hayır. Doğanın kanunları var…

5-Erkekler neden bu kadar obur ve şişmanlar? Çünkü hayatta bir "ağırlıkları" olsun isterler.

Geceleri dönüp dolaşıp buzdolabına yönelme sebepleri bütün başarısızlıklarını buzdolabına anlatma alışkanlıklarından ileri gelir. Buzdolabının kapısı onlar için “günah çıkarma kabini” gibi işlev görür.

6-Erkekler neden bu kadar  sık çocukluk dönemine dair anılar anlatır. Çünkü o dönem dışında mutlu günleri hiç olmamıştır.

Erkeklerin mutluluğu ortadan kaldırmaya endeksli bir kafa yapıları vardır. Ne kadar güzel ve mutlu bir gününüz varsa o günün ışıltısını “normal bir gün”e çevirenin bir erkek olduğunu bilmeyenimiz var mı?

7-Erkekler neden bu kadar kadın işlerine burunlarını sokarlar. Çünkü hepsi kendi işlerinin altında ezilmiştir.

Bir umut belki bizim işlerimizi yapabileceklerini düşünürler fakat bu sefer daha kötü ezilirler.

8-Erkekler neden bu kadar cimridir? Çünkü erkekler paralarını "boş bir işte bir çırpıda bitirmek için" biriktirmektedir.

Uzun yıllar çalışıp didinen erkeklerin boş bir hayal uğruna bütün paralarını kaybetmeleri artık hayatımızın olağan durumlarından bir haline geldi.

Ayrıca erkeklerin öyle böbürlenmelerine falan aldanmayın. Araştırmalara göre erkekler kadınlara göre tam beş kat daha kolay dolandırılabiliyormuş.

9-Erkekler neden bu kadar sık tekrara düşer? Çünkü “tekrar” en basit edinilen davranış biçimidir ve her yapıldığında kişiyi bedenen biraz daha güçlendirir. Fakat her tekrar zihni bir derece köreltir.

Erkeklerin pazılarına baksanıza? Binlerce yıllık tekrarın şaheserleri... Ama bu şaheserler küçülen bir şeylerin de işareti maalesef…

10-Erkekler neden bu kadar futbolla ilgili? Çünkü erkekler bizim gibi sınırsız bir dünya düşünemezler. Onlar her zaman “belli bir sahada top koşturmak”tan yanadır.

Futbolda saha var, sınır var ve çizgiler var. Tıpkı erkeğin ruh hali gibi... Erkek futbolda kendi sınırlı düşünce ve hayal dünyasını görür ve mutlu olur. O sınırlı dünya ise biz çok dar gelir.

11-Erkekler neden bu kadar aldatmaya meyillidir? Çünkü sığındıkları kişinin yine bir kadın olduğunu düşünemeyecek kadar zavallıdırlar.

Erkeklerin aldatma sebebi olarak “özgürleşmek için” bahanesini sık sık kullandıkları bilinmektedir. Fakat aldatan erkek, bütün özgürlüğünü “gizlilik” adı altında yitirdiğinin farkında değildir.

12-Erkekler neden bu kadar kararsızdırlar? Çünkü verecekleri her türlü kararın yanlış olacağını sezerler. Tabi sadece sezerler. Bu konuda dahi net bir fikirleri yoktur.

Aynı konu hakkında haftalarca konuşan ve kararsız kalan erkekleri hepimiz biliyoruz. Bu kadar çabaya ne gerek var. Sonuçta yine yanlış karar verilecek. Uzatmanın anlamı ne?

13-Erkekler neden bu kadar çok güzel konuşmaya takarlar? Çünkü dilin her türlü kötülüğün üstünü örttüğüne inanırlar.

Erkekler zenci bir kadına Gülbeyaz ismini verdiklerinde o zenci kadının beyazlaşacağına inanırlar. Sonuç hüsran olsa da aynı şeyi tekrar tekrar denemekten vazgeçmezler. Çünkü erkekler konuştukları her şeyin gerçekte bir karşılığının olduğunu zannedecek kadar kördürler.

14-Erkekler neden bu kadar sık kendilerini aslana benzetirler? Çünkü aslanlar gün boyu kükreyen gece ise tembel tembel yatıp "iş" yapmayan canlılardır.

Bu yönüyle de erkeğe gerçekten o kadar benzerler ki. Biz kadınlar gece erkekler uyuduktan sonra içtiğimiz çayların sayısından bunu biliriz.

15-Erkekler neden bu kadar sık en yakınlarında bulunanlara düşman olurlar? Çünkü erkeğin bilinçaltı iyi ve güzel olana düşmandır.

Erkekler yakınlarında bulunan kişilere karşı kibar ve sevecen olmayı zayıflık kabul ederler. Bu yüzden ortalık çatık kaşlı babalar ve eşlerden geçilmez.

16-Erkekler neden arabalara bu kadar çok meraklıdırlar? Çünkü kendilerine uydurabildikleri tek şey arabanın direksiyonudur.

Bunun dışındaki alanlarda çoğunlukla " etkisiz eleman"dırlar.

17-Erkekler neden bu kadar sık "Ben demiştim." diyerek konuşurlar. Çünkü gerçekten de her o konuda fikir beyan edecek kadar çok ve gereksiz konuşurlar.

O kadar fazla konuşurlar ki öyle ya da böyle zaten bahsedilen konuda da konuşmuşlardır. Yoksa erkeklerin geleceği görmek gibi bir yetenekleri yoktur. Bırakın geleceği görmeyi günümüzde burunlarının dibinde olup bitenleri dahi görmezler.

18-Erkekler neden bu kadar seyrek tiyatroya giderler? Çünkü sahnede görülebilecek her rolü gerçek hayatta defalarca oynamışlardır. Bu nedenle tiyatroda canları sıkılır.

Aynı gün içinde birçok rolü oynayabilen erkeklerin bazıları bir ömür boyu da rol yapabilir.  İşte böyle erkekler tam “Oscar ödüllü” olabilecek kişilerdir. Ama hiçbir zaman “en iyi erkek oyuncu” olamazlar. Kaderlerinde hep “en iyi yardımcı erkek oyuncu” olmak vardır.

Erkekleri anlamak, etkilemek, aşık etmek ve kendine bağlamak üzerine son zamanlarda popüler olan başarılı bir blog sayfası önererek yazımızı noktalamak istiyoruz. Erkekleri etkileme metodu adlı bu blogda bu tarzdaki çok sayıda yazıya ulamanız mümkün. Kalın sağlıcakla...

 

 

 
Toplam blog
: 5
: 90
Kayıt tarihi
: 31.10.14
 
 

Ben, psikoloji ve sosyoloji üzerine okumalar yapıp kendi kişisel gelişim yolculuğunu tamamlamaya ..