Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Erkekler neden zeki Kadın istemez?

Erkekler neden zeki Kadın istemez?
 

Erkekler zeki kadınlardan hoşlanır mı diye bir anket yapılsa emin olmalıyız ki tüm erkekler zeki kadın istediklerini söyleyecektir. Kim; “yok ne zekisi kardeşim, benim sevgilim, eşim aptal olmalı!” diyebilir ki! Bu soruyu sormadan erkeklerin içten içe istediklerini fakat dile getiremedikleri bir konu üzerinde durmalıyız. “İstisnalar kaideyi bozmaz!” sözümüzü söyleyerek bazı erkeklere haksızlık etmeden genel olarak erkeklerin zeki kadın istemedikleri konusunda hemfikiriz.

Kadınlar Tarafından Yönetilme Korkusu

Ne kadar modern olursa olsun, ne kadar; “ben eşitlikten yanayım!” derse desin, ataerkil toplumda yetişen bireyler içten içe toplumsal dürtüleri taşırlar. Kendilerini yenmeye, toplumsal tabuları yıkmaya, aile yapılarından sıyrılmaya çalışsalar içten içe düşündükleri hadi bilemedik hissettikleri bir şey vardır: Kadınların kendilerinden zeki olmamaları. Onlara destek olmaları, her zorlukta yanlarında olmaları ancak akıl vermemeleri. Vereceklerse de bunu akıl veriyormuş gibi yapmamaları.

Genel olarak erkek koruyucu, himayeci, güçlü ve evine bakan insan olarak düşünüldüğünden, görüldüğünden hatta ailenin direği kavramının sözlükteki karşılığı olduğundan, psikolojik bir erkek himayesinden söz edilebilir. Bu durum nedeniyle erkek kadının kendi rolünde pay sahibi olmasını istememektedir. Kadın yerini bilmeli, ona göre davranmalı kısaca çok da akıllı olmamalıdır. Otoriter rejimlerde nasıl iktidardaki insanlar yönetilenlerin bir şey düşünmeden sadece kendilerine inanmalarını, güvenmelerini ve en önemlisi sorgulamamalarını istiyorlarsa, erkekte evdeki otoritede kadının çok fazla söz sahibi olmamasını istemektedir. Ne derse yapmalı, dinlemeli, her işe burnunu sokmamalıdır.

İşte bu dürtüleri içinde barındıran erkek tabi ki kendisine akıl verecek, yanlış yaptığında neden bunu yaptın diye hesap soracak, bir de utanmadan ona akıl yol gösterecek bir kadın istemeyecektir. İsteyen erkek kendi içinde demokrasi ve eşitlik olayını çözmüş, toplumsal çoğu tabudan sıyrılmış, belki de ütopik bir birey olarak karşımıza çıkmakta ve gözlerimizi yaşartmaktadır.

 
Toplam blog
: 13
: 3334
Kayıt tarihi
: 28.11.13
 
 

Futbol meraklısı, fena halde Galatasaray hastası, hobilere kitap okumayı bilerek ve isteyerek yaz..

 
 
 
 
 
Toplam blog
: 13
: 3334
Kayıt tarihi
: 28.11.13
 
 

Futbol meraklısı, fena halde Galatasaray hastası, hobilere kitap okumayı bilerek ve isteyerek yaz..