Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

aygoz Özlem Eryoldaş

http://blog.milliyet.com.tr/aygoz1

11 Temmuz '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Erkekler ve kadınlar aşk edimi denen şeyde..

Erkekler ve kadınlar aşk edimi denen şeyde..
 

Erkekler ve kadınlar aşk edimi denen şeyde çabucak birbirlerini yutarlar ya da iki kişilik uzun bir alışkanlık geliştirirler. Bu uçlar arasında çoğunlukla orta bir nokta yoktur.

Aşık olunan kişi en özeldir,gözleri en anlamlı bakandır,gülüşü en sıcak olandır .En,en,en..
Aşkın kimyası aşkbilimcelere göre değişmektedir. Kimisi için üç ay kimi için de daha uzun veya kısa.

Bir topluluğu ele alalım. Deney yapılmak üzere toplanmış elli kişi var. Bakılan yer aynı. Manzara da bir kalabalık var. Herkes faklı yorumluyor kalabalığı. Kimisi için mutlu bir kalabalık,kimisi için bir cenaze, kimisi için bir ideoloji kalabalığı,kimisi için de unutulmaya yüz tutmuş geleneksellik. Yani herkesin aynı pencerden gördüğü aynı manzara farklı algılanabiliyor.

Aşk'da böyle işte. Kimi aşık; aşkı için şiirler yazıp,besteler yaparken,kimisi dağları delerken, kimisi uğrunda canını hiçe sayarken, kimisi töre uğruna yok olup giderken. Hep farklı yaşanılan ama aynı olgu !

Bir pencereden bakabilmek hayata. İster adı aşk olsun, ister mutluluk,hüzün,acı, öfke...
Yaşandığı an'da değeri en yükseklerde olan his. Bu cümleye bir örnek geliverdi aklıma.

Ülkenin birinde bir kadın evladını kaybediyor.
İçi yanıyor.Yere göğe sığamıyor. İçinde ki acıyı bastırmak için ne yapması gerektiğini bilemiyor. O ülkenin en bilgin insanlarından birine başvuruyor sonunda. O'nun dediği en doğru olan çünkü inanışa göre.
Karşısına geçiyor alim'in. " ben evladımı kaybettim , bu acıyı yüreğimden atamıyorum ve yaşayamıyorm. Ne yapmamı önerirsiniz " diyor. Alim ; " şimdi git tüm ülkeyi dolaş, evinden hiç ama hiç ölü çıkmamış bir evden keten tohumu al, gel " diyor.
Kadın günler, aylar, yıllar boyu geziyor. Fakat evinden hiç ölü çıkmamış bir ev'e rastlayamıyor. Dönüyor bitkin halde. Anlatıyor durumu. Alim hiç bir şey söylemeden kadın " demek ki ben bu acı'yı hep taşıyacağım. Çünkü yalnız ben değilmişim "

Evet her acı kendine göre özeldir. Her mutluluk en ulaşılamazdır. Ama o an'lık. Geçtikçe acı küllenmeye başladığında, mutlulukları yeni mutluluklar perçinlediğin de anlıyor insan bunu.

Aşk'da böyle bir şey işte. yaşanılası güç,güzel,heyecanlı en,en en..

Ortak nokta bulabilme ihtimali varsa eğer, alışkanlığa dönüşmeden ucundan da olsa yakalamak gerek belki de..
 
Toplam blog
: 185
: 1494
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Yazabilmenin özgürlüğüyle... İstanbul'un bir bahar sabahında dünyaya gelmişim. Keşfetmek, anlayabilm..