Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '20

 
Kategori
Sağlık
 

Erkeklerde Botox Uygulaması

Erkeklerde Botox Uygulaması

Botox  boltulium toksin adı verilen nörotoksinin kontrollü olarak laboratuar ortamında üretilmesi ile ortaya çıkan ilaca verilen genel isimdir. Farklı firmalar tarafında üretilen bu ilaca verilen genel isim haline gelmiştir. 18 – 65 yaş arasında genel sağlık sorunu olmayan her erkeğe botox yapılabilmektedir. Doğal görünümlü ve erkeksi ifadeyi bozmayacak şekilde uygulanması halinde bir çok erkek hasta tarafından tercih edilmektedir.

Botox uygulaması her işlemde olduğu gibi 6 ay öncesinde bırakılmalıdır. Dikkat edilmesi gerekenlerden birisi ise işlemden önce kan sulandırma etkisi olan ilaçların 3 hafta öncesinden kesilmiş olması gerekmektedir. Yine alkol tüketimi botox işleminden 10 gün önce kesilmesi gerekmektedir çünkü iğne giriş yerleri kan sulanma etkisi ile işlem sırasında kanamaya sebep olurken iğne giriş yerlerinin daha fazla şişmesi ve morarmasına neden olacaktır.              

Botox Kalıcılık Süreleri

Botox uygulamasının kalıcılığı yüz kaslarının güçlü olması ile ilgilidir. Yüz kaslarımız çok güçlü olduğu zaman botox etkisi daha kısa olmaktadır. Botox uygulamasının 6 – 8 ay kalıcılığı bulunmaktadır. İşlemden yaklaşık 3 gün sonra etkisini göstermeye başlamaktadır. Botox eridikçe yaptırmanızda herhangi bir problem yaşanmaz.

Botox Uygulanan Bölgeler

Botox uygulaması gülerken göz çevresinde oluşan kaz ayaklarına, kullandığımız mimik hareketlerinden dolayı oluşan alın kırışıklarına, massater botox dediğimiz dış sıkma sorunu yaşan hastalarımıza, migren sebebi ile baş ağrısı yaşan kişilere migren botox, çok fazla terleme sorunu olan kişilere koltuk altı terleme botoxu yapılabilmektedir.

Botox Uygulamsı

Erkekler de botox uygulaması yapılacak bölge lokal kremlerle uyuşturulur ve işlemin uygulandığı bölge botox yapıldıktan sonra buz ile şişme ve morarmanın önüne geçmektedir.  İşlem ortalanma olarak 10 – 15 dakija sürmektedir. Hasta aynı gün çalışabilir, sosyal hayatına devam etmesinde bir sakınca olmamaktadır. İşlemden sonra sigara tüketmemelidir sadece sigara değil tüm tütün ve tğtğn ürünlerinin bırakılması gerekmetedir.

Botox Fiyat

Botox fiyatları kişiden kişiye göre değişmektedir. Hastanın şikayetlerini ve beklentilerini bilmeden kesin fiyat bilgisi verilmesi mümkün değildir. Botox fiyatlarını belirleyen önemli faktörler ise kullanılan botox ürünü, Botoxun miktarı, alınan hizmet vb. göre değişmektedir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/kirisiklik-giderme-ve-tedavisi/

 

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..