Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

ERKEKLERDE MEME BÜYÜMESİ

ERKEKLERDE MEME BÜYÜMESİ
 

Erkeklerde Meme Büyümesi
 
Jinekomasti; erkekte meme (göğüs) büyümesi demektir. Herhangi bir sağlık tehlikesi yaratmamaktadır.  Sadece bazı durumlarda sağlığı tehdit edebilecek farklı bir rahatsızlığın göstergesi  olabilmektedir. Jinekomasti sıklıkla sosyal ve psikolojik sorunlara sebebiyet vermektedir. Jinekomasti sporla veya rejimle düzelmesi zor bir problemdir.
 
Üç ana tipi vardır: glandüler, mikst tip ve lipomatöz tiplerdir. Glandüler tipte büyümeyi gerçek meme dokusu sağlamaktadır.  Lipomatöz tipte ise yağ dokusu artışı oluşturmaktadır. Mikst (karışık) durumda ise hem bir meme dokusu artışı olması, hem de yağ dokusunda artış bulunmasıdır.Cerrahi tedavi yöntemi olarak liposuction yani yağ alma ve meme bezinin çıkarılma yöntemleri en uygun tekniklerdir. Bu tedavi yöntemleri memenin muayene bulgularına göre değişkenlik göstermektedir. Meme dokusunda fazla miktarda yağ dokusu mevcut hastalarda liposuction yöntemi ile iyi neticeler alınmaktadır. Yağ dokusu fazlalığı ile birlikte meme bezi fazlalığı olan hastalarda ise liposuction ile birlikte meme dokusunun çıkarılması gerekebilmektedir. Eğer yağ ve meme dokusu fazlalığı ile birlikte deri fazlalığı da mevcutsa yağ ve meme dokusunun çıkarılıp aynı zamanda deri fazlalığının da birlikte çıkarılması gerekmektedir. 
 
Her iki teknikte de hastanın 1 gece hastanede kalması önerilir ve 1 ay süreyle korse takması gerekmektedir.Jinekomasti ameliyatı yöntemleri arasında endoskopik cerrahi yöntem, lazer liposuction yöntemleri de son dönemde revaçta olan yöntemlerdendir. Her ameliyat sonrasında hasta 2 gün sonra işe başlayabilir. Günlük hayatına devam edebilir.Göğüslerinde büyüme şikâyeti ile kliniğimize başvuran kişilerde ayrıntılı bir hikaye alıp muayene yapmaktayız. Muayeneden sonra göğüslerin bir ultrasonografik incelemesi ve altta yatan bir patoloji olduğu düşünülüyor ise buna yönelik kan tetkikleri ve görüntüleme yöntemleri tercih edilerek durum netleştirilir. Ancak vakaların çoğu sebebin belli olmadığı jinekomasti olması nedeniyle ultrasonografi ve operasyona yönelik kan tetkikleri dışında herhangi bir tetkike gerek kalmamaktadır.
 
Jinekomasti ameliyatını hangi doktor yapmalı? Jinekomasti ameliyatını SSK karşılar mı? En çok karşılaştığımız sorulardan birkaçıdır. Jinekomasti gelişen yeni tekniklerle beraber bir estetik ameliyattır. Lazer, Vaser, Endoskopik ve Liposuction teknikleri ile bu ameliyatlardaki iz azaltılıp başarı oranı yükseltilmiştir. Bu sebeple jinekomasti ameliyatını Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı yapmalıdır. Çünkü devlet hastanelerinde lazer, vaser yöntemleri karşılanmaz. Sonuçta erkekte meme ameliyatı estetik bir ameliyattır.Operasyon sonrası hastanede kalma kişinin ve doktorun tercihine göre değişmektedir. Hemen eve gönderebildiğimiz gibi 1 gece hastanede kalan kişiler de olmaktadır. Tabi ki ilk bir hafta içinde hafif morluklar ve biraz şişlik olabileceğini hatırlatmalıyız. Operasyon sonrası 3. veya 4. günde sizi kontrole çağırıyoruz ve pansumanlarınız yapılır. 3-4 hafta verdiğimiz korseyi kullanmanızı öneriyoruz. Sauna ve buhar, solaryum, yüzme, barfiks gibi egzersizlerden 4 hafta süreyle uzak durmanızı istiyoruz. Sonucun tam olarak ortaya çıkması için yaklaşık 3-6 aylık bir süreç gerekecektir, bu dönemde tüm ödemler inecek, deri kendini toparlayacak ve göğüsleriniz normal bir erkek memesi görüntüsüne ulaşacaktır.
 
Op.Dr. Eser Aydoğdu
 
Facebook   : Op.Dr.Eser Aydoğdu
 
İnstagram   : @OPDRESERAYDOGDU
 
WEB         :  http://www.eseraydogdu.com.tr
 
Toplam blog
: 77
: 145
Kayıt tarihi
: 28.11.14
 
 

Estetik Cerrahi dünyasının sayılı kadın cerrahlarından Op.Dr.Eser Aydoğdu  Samsun doğumlu… Erciye..