Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '09

 
Kategori
Mizah
 

Erkekleri elde ve evde tutma rehberi 2/3

Erkekleri elde ve evde tutma rehberi 2/3
 

malzeme-2


Önceki yazımda bahsettiğim gibi artık malzemeyi tanımış olup, kadınların nerede hata yaptıklarını öğrenmiş olduk. Sıra geldi işin operasyon tarafına! Kâğıt ve kalemi hatırlatmama gerek yok sanırım. Artık erkeklerin sizden daha delikanlı olmadığını biliyorsunuz. Aşağıda anılan yol adımları için öncelikle sabır gerekiyor. Tabi bunları birdenbire değil -zehirlenen hükümdarlara yapıldığı gibi-azar azar vereceksiniz zehiri. Başlıyoruz harekâta!

1- Öncelikle bu zamana kadar erkekler hakkında duyduğunuz, bildiğiniz şeyleri unutun: Hele size akıl veren o çok bilmiş kadınlar var ya, onlara hiç kulak asmayın. Ben o tarz kadınlara eski bir sözü hatırlatmak isterim. “Evde başını bağlayamayan, düğünde gelin başı bağlarmış!” Anlayamanlar varsa yorum yazabilir.

2- Aklınızdan şu cümle hiç çıkmasın: “Ben malzemeden daha akıllı ve daha güçlüyüm. ” Ezberleyin bunu!” Yüz tane kozmetik ismi sayın desem 300 tane sayarsınız.

3- Zafer mutlaka sizin olacak!: Bu nedenle şimdiden hediyemi beklerim.

4- Erkeğinizi mutlaka övün: Nerde olursa olsun, ne anlatırsa anlatsın, daima pohpohlayın. Yalandan ne çıkar ki. (Kuaförde, altın, gümüş, boncuk günlerinde hemcinslerinize “ayol benim herif şöyle, yok böyle” diye hava atarak yalan söylerken çekinmiyorsunuz da benim lafım mı battı.) Aslında, bir musluk bile tamir edemeyeğini biliyorsunuz. Onun yapabilecek olduğu basit şeyler bulun. Mesela evde bir eşyanın yer değişimi konusunda ondan yardım isteyin. İş bittikten sonra “harikasın, vallahi çok güçlüsün” gibi okşayıcı şeyler söyleyin. Hemen kuzu gibi olacaklardır.

5- Erkeğinize arada bir sövün: Bu da nerden çıktı diyeceksiniz, kadına yakışır mı diyenler varsa aranızdan, buradan itibaren bıraksın. Boşuna kilometre yaptırmasın mausuna. Sövün dediysek ana-avrat değil tabi ki. Akıl ve mâna dolu küfürlere erkekler bayılır. Böyle küfürler düşünün ve yeri geldiğinde erkeğinize bunu söyleyin.

6- Erkeğinizi çaktırmadan dövün: Bu adam kafayı yemiş diye düşünmeden önce bir dinleyin. Hem yılların hırsını almış hem de malzemeyi kazanmış olacaksınız. Daha ne istiyorsunuz? Onun en neşeli olduğu zamanları seçin. Tuttuğu takım galip gelince, maaşına zam yapıldığında vs. gibi anları siz biliyorsunuz. Bu anlarda diyaloga girip “aaa çok sevindim, vallahi bravo vs.” gibi sevinç ünlemleri ile birlikte omzuna, sırtına yada karnına okkalı bir şaplak atıp hemencecik kondurun öpücüğü. Canının yanması hoşuna gidecektir.

7-Askerlik anılarını anlattırın: Bir erkeğin en sevdiği şeydir bu. Siz televizyonunuzu izlerken bir yandan anlatsın. Askerde bir kez atış yapmıştır ama anlatırken sanırsın ki “Vietnam’da savaşmış bir kahraman.” Ara sıra “haa, hımm, eee, sonra” gibi şeyler söyleyin. Anlatırken otomatiğe bağlandığı için sizin dinlemediğinizi hayatta anlamaz.

8- Malzemeye yemek yaptırın: Bir hafta sonu- tabiki neşeli anında- mutfağa sokun. Basit bir yemek yaptırın. Melemen ya da hazır çorba gibi. Gazetenizi okuyarak izleyin onu. Ara sıra -yine her zaman olduğu gibi- pembe yalanlarınızdan bir kaç tanesini sıralayın. “Harikasın, vallahi bir erkek bu kadar mı nazik olur, canım benim…” derken kahvenizin keyfini çıkarın. Gerçi mutfak biraz batacaktır ve yaptığı yemek kesinlikle berbat olacaktır ama siz yine de yerken “hımmm, enfes olmuş…” kelimelerini unutmayın. Dışarıda yediğiniz fast-food yemekler bundan daha mı sağlıklı sanki?

9- Söylenmeyi ve dırdırı bırakın: Bakın bu çok önemli! Zaten gün boyu yorulmuş bir adama -haklı dahi olsanız- söylenmeniz, sonu gelmeyen tekrarlar ve alakasız bağlantı kurmalar sökmez. Aksine malzemeyi çıldırtırsınız. Bir yandan evde iş yapıp bir yandan ağzı durmayan bir kadın dünya güzeli dahi olsa kaçırır erkeği evden. Erkek için dırdır yapan bir kadın, böcekleri evden kaçıran haşerat ilacı gibidir. Yahu evde damlayan musluk ile erkeğinizin kızkardeşi ve apartman arasında nasıl bir bağlantı kurabiliyorsunuz? “Sen musluğu tamir ettirme! Ama geçen hafta kızkardeşinin kapısını tamir ettirmek için adam gönderirsin. Apartmanın sigortası atmıştı hemen çıkıp tamir etmiştin!..” Vallahi bravo bu kadınlara. Bana da bu şekilde dırdır edilse değil evden, olduğu şehirden kaçarım.

10- Daima sakin olun: İlkönce yukarıda anlattığım musluk olayını çözelim. Musluk damlıyor, kalorifer peteği sızıntı yapıyor siz de maşallah dırdır yapıyorsunuz. Musluk tamir oldu, siz de rahatladınız değil mi? Sakin bir kadın erkeğini evde tutmak için şunu yapar: Sağlam musluğu bozar, erkeğinden yardım ister. Erkek umursamaz ise dırdır etmez. “Tamam canımın içi, sen yapamıyorsan önemli değil. Ben dışarıya çıkıyorum” der. Erkek ” Neden?” diye sorarsa da şu cevabı verir. “Hayatım, tamir ettirmek için kapıcının evine olmadı, mahallenin tüpçüsüne gideceğim, olmadı yoldan adam çevireceğim.” Gör bak süpermen gibi uçmuyor mu? Malzemeye bu şekilde davranırsanız: değil musluk tamir etmek, ev yaptırırsınız ona. Bu kıyağımı da unutmayın.

11- Arkası yarın! Devamı yok mu diyenler varsa şimdiden unutsun malzemeyi. Sakin olun demedik mi? Önce şu maddeleri bir uygulayın. Bakın bakalım neler değişiyor, neler değişmiyor. Malzemenizdeki değişimleri yazın bana.

Malzemeyi dönüştürme operasyonu başlasın!

 
Toplam blog
: 106
: 4561
Kayıt tarihi
: 28.03.09
 
 

Ayhan Demiral ..