Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

Erkeklerin başörtüsü mağduriyeti bitti çok şükür

Erkeklerin başörtüsü mağduriyeti bitti çok şükür
 

Bu hafta senelerdir sırtımızda kambur gibi taşıdığımız, ama sadece kadınların dik yürümesini engelleyen bir yükü daha üzerimizden attık. Hacdan dönen 4 milletvekili, bundan böyle meclise başörtüsü ile gireceklerini açıkladı. Tepki verilecek miydi, ikinci bir Merve Kavakçı vakası yaşanacak mıydı, bütün hafta bunu konuştuk. Arada da Japonya Başbakanı’nın dualarıyla açtığımız Marmaray’a binip, her yerini ellemek suretiyle elektrikleri kestik ve Boğaz’ı yürüyerek geçerek, gemileri karadan yürüten ecdadımıza selam çaktık. Zaten o sırada vapur seferleri de iptal edilmişti. Yani bir yakadan diğerine geçmek için ya Hezarfen gibi uçacaktık, ya da metrobüste son kalan koltuğu kapmak için hamur işine gönül vermiş orta yaşlı bir teyzenin atletizme gönül vermiş 12 yaşındaki Ukraynalı genç kız çevikliğine ulaşmasına şahit olacaktık.

Neyse, takribi 4. kesintiden sonra olayı kanıksayıp yine asıl gündemimize döndük:

Altında yatan neden ne olursa olsun, erkeklerin kadının başörtüsüyle var olma mücadelesini siyasete meze yapmasına dayanamıyorum. Kadınları siyasi meze yapmaktan vaz geçin artık.

Hadi bu meseleyi de hallettiniz. Peki şimdi kadınlarımız üzerinden hangi konuyla gündem yaratarak oy toplanacak beyler. Plan yapmadıysanız hatrımız kalır, hemen kadınlarımız üzerinden B planını devreye koyun ki oy kayıplarınız olmasın aman ha.

Dikkat etmissinizdir mutlaka, ilginç bir şekilde günün kahramanları olan başörtülü vekillerden hiçbiri söz alıp günün anlam ve ehemmiyetiyle ilgili bir şey söylemedi. Mesela milletvekili yeminini ettikten sonra mecliste hiçbir konuşma yapmamış kadın vekiller var.

Kadın vekillerimizin çoğuna  tavsiyem, herşeyden önce milletin vekili olduklarını unutmamalarıdır. Özgürlüğün sadece başörtüsünden ibaret olmadığını, tüm inançlarla beraber inançsızlığı da kapsadığını anlatmalıdırlar. Ruhban okullarını, cemevlerini, ateistlerin de nefret suçu hedefi olabileceğini, kadın cinayetlerini ve tecavüzlerini, çocuk gelinleri, çocuk istismarını, ifade ögürlüğünü de savunun... bu örnekler saymakla bitmez.  Kısacası Ülkemizin birçok sorununda, siz de ön saflarda durarak çözümler üretin.

Bazı kadın vekillerimiz, yemininden beri çıkmadığı o meclis kürsüsünü aşındırmayı ilk görevleri arasında görmeli. Madem milletin vekilisiniz o kürsünün hakkını verin hanımlar. Zira siyaset kas işi değil akıl işidir.

 
Toplam blog
: 66
: 2377
Kayıt tarihi
: 20.12.11
 
 

Doğum Yeri: Adana-Saimbeyli 1975, Yaşadığı İl: Ankara, İlgi Alanı: Ankara Gündemi ..