Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '15

 
Kategori
Deneme
 

Erkeklerin en büyük sorunu üzerlerine zorla giydirilen erkeklik elbisesi

Erkeklerin en büyük sorunu üzerlerine zorla giydirilen erkeklik elbisesi
 

Bu erkeklik elbisesi onlara onur ve karizma kazandırıyor ama hayattan tat alamıyorlar. Herkeslerin saygı gösterip alkışladığı kral heykeli gibiler. Bu elbise onların okul forması sanki elbiseye uygun davranmak, ağırbaşlı olmak zorundalar, içleri kıpır kıpır olsa bile oynayıp zıplayamazlar.

Bu durum erkekler için kanun gibi, kader gibi bir şey. Ancak böyle erkek olabiliyorlar. Çok konuşan, çok gülen, kadın gibi hareket eden, korkan, ağlayan, kaçan, askerlik yapmayan, savaşa gitmeyen, çalışmayan evine ailesine bakamayan erkek erkekten sayılmıyor.  Oysa onlar da can taşıyor, yılan görse korkmayacakmışlar.

Sinek gibi olsa da güçlü olmak zorunda çünkü o erkek; ne kadar saçma! Onlar koruyucu. Onları kim koruyacak? Erkeğe yüklenen bu görevler ve biçilen rol onu mutsuz ediyor ama bir şey diyemiyor. Sanki yaşamak için değil bir görevi yerine getirmek için dünyaya gelmişler. İsteklerinden feragat edip kuru bir onurla yaşıyorlar, yaşamak denirse buna.

Erkeklerin böyle mutlu olduklarına inanmıyorum. Namus görevi yüklenmiş, karıncayı incitemiyor olsa bile toplumun acımasız yargısı karşısında katil olmak zorunda. Namus olayı nedeniyle karısını öldüren birinin “Anlamıyorsunuz, ben bunu yapmaya mecburum, insanların yüzüne bakamam” diye ağladığını biliyorum! Oysa erkeklik sadece bir cinsiyet farkı. Erkek görev adamı değil farklı bir tür. Türünün gereklerini yapacak.

Askere gitmek istemeyen bir erkeği düşünsenize… Öldüremeyecek ya da savaştan/ölmekten korkan insanlar olamaz mı? Ama gitmek zorundasın. Şakacıdır, şendir cıvıklıkla suçlanır; itibarı değeri olmaz. Erkek dediğin ciddi olurmuş. Çalışıp evini geçindiremez, gücü yetmez karısına çocuğuna bakamıyor diye aşağılanır. Erkek erkeklik onurunun gerektirdiği şeyleri yapmak zorunda. Erkek güçlüdür, dediğini yapar, sözünden dönmez, asla korkmaz. Oysa bunlar için bazen erkek olmanız yetmez. Özellikle kadınların istediği erkek tipi yenilmez kral. Sevdiğiniz kadın için dağları delmek zorundaymışsınız. Bu saçma sapan şeyler eğer beni erkek yapacaksa ben erkeklikten istifa ediyorum. Dağları delecekmişim! Belki eski zamanlarda bu gerekliydi. 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..