Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Erkeklerin Kabusu: Kadınlarla Giyim Alışverişi

Erkeklerin Kabusu: Kadınlarla Giyim Alışverişi
 

Benim ve çevremdeki çoğu erkeğin en nefret ettikleri etkinlik eşleriyle birlikte giyim alışverişleridir. Mutlaka bir tatsızlık çıkar bu alışverişlerde. Kadınlarla, erkekleri karşı karşıya getiren nedenleri irdeleyelim:

Bir erkek niçin giyim mağazasına girer? Mutlaka bir ihtiyacı vardır. Pantolonu eskimiştir, “Pantolon almalıyım.” der. Pantolonunu alır çıkar. Oysa kadınlar için mağazaya girmek için bir neden olmasına gerek yoktur. Öylesine bakmak için girerler.

Erkeklerin kafasında ihtiyacı şekillendiği için alışverişi kısa sürede biter. Gömleğe ihtiyacı vardır, gömleğini alır alışverişini bitirir. Kadınların ise deneme üstüne deneme yaptıkları için zaman su gibi akar.

En önemli kısım, alınan bir şeyin eleştirisi kısmıdır:

-Nasıl olmuş hayatım?

-Güzel… İşte kıyameti koparan tek kelimelik cevap. Bu cevabı erkek vermişse az sonra yiyeceği laflardan haberi yoktur. Burada “güzel” demek, “Yürüsene kadın, al şu elbiseyi bir an öncede işimiz gücümüz var.” anlamına gelir. Kadınlar bu kelimeyi bildikleri için şu cümleleri sıralarlar:

-Öff tamam tamam almayalım, yürü gidelim!

-Seninle bir daha bir yere gidersem!

-Kendine gelince hemen alırsın bana gelince dudak bükersin!

Eğer bir kadın üstüne bir elbiseyi denemek için giydiyse ve “Nasıl?” diye soruyorsa verilen cevabın moda dilinden verilmesini isterler. Biz de Cemil İpekçi değiliz ki kardeşim.

Bu fikri başka bir aileyle çıktığımız alışverişte deneyimli bir ağabeyimiz vermişti. Yine klasik soruya klasik cevabı verince bir tatsızlık olmuştu. Ağabeyimiz beni bir kenara çekti:

-Arkadaşım, karının üstündeki elbiseyi beğenmesen bile, “Çok güzel olmuş ama sanki şuradaki elbise daha güzel durur, şu renk seni daha çok açar, bunun boyu daha çok yakışır sana!” gibi cümleler kur, demişti.

Ağabeyimizi tanıtayım, Mel Gibson’ın, Kadınlar Ne ister filmindeki gibi kendisinin kadınların anatomisini çözdüğünü sanırdı. Sonradan eşi onu bir çift boynuz ile ödüllendirdi!

Kadınlar ve erkekler farklı yapıda canlılardır. İhtiyaçları farklıdır. Giyinmek özellikle kadınlar tarafından önemlidir. Fakat bu noktada erkekler ile aralarında görüş ayrılıkları vardır bu normaldir. Önemli olan bu sorunların nasıl aşılması gerektiğidir. Sihirli kelimelerle bu sorunlar aşılabilinir. Üstündeki elbiseyi beğenmesek bile bunu doğrudan söyleyip kalbini kıracağımıza kadınların ruhunu çözen ama cezalandırılan ağabeyimizin söylediklerini yapmak en iyisidir.

Elbise denerken zamanın çok geçmesinden dolayı sabırsızlanmamız ise çok gereksiz. O kadar çok zamanı boşa geçiriyoruz ki bir günümüzü eşimize vermekle bir şey olmaz.

Bu arada kadınlar gibi elbise üstüne elbise deneyip, zar zor beğenen erkekler yok mu? Var.

 
Toplam blog
: 150
: 2951
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

1975 Aydın doğumluğum, bir Ege sevdalısıyım. Dostluğa, arkadaşlığa önem veririm...