Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Erkeklerin yalan söylediği nasıl anlaşılır?

Erkeklerin yalan söylediği nasıl anlaşılır?
 

Ülkede gergin günler yaşanırken, seçimler yaklaştığı ve yalanların havalarda uçuştuğu bir zaman diliminde, sıra erkeklerin söylediği yalanı anlamaya mı geldi diyenler olabilir…

Siyasilerin günlük söylemlerine bakılınca, ülke gerçeklerinden uzak, ipe sapa gelmez söylemlerle seçime doğru gidiyoruz. Siyasileri dinlemek yerine bir erkeğin yalan söylediği nasıl anlaşılır? Bence bu daha önemli…

Biz gelelim asıl konumuz olan erkeğin söylediği yalanı anlamanın yollarına…

Erkeklerin yalan söyleyip söylemediğini anlamak için öyle cin olmaya falan gerek yok!

Beden Dili Uzmanı Janine Driver'ın aşağıdaki listesini kontrol ederek, bir erkeğin yalan söyleyip söylemediğini anlayabilirsiniz.

İşte erkeklerin yalan söylediğini anlamak için 4 işaret...

- Hikayeye ortasından başlıyor, başı ve sonu olmuyorsa...
Dürüst birisi size bir hikâye anlatırken, cümlelerinin yüzde 20'si ön bilgi, yüzde 60'ı olan bitenin kendisi ve yüzde 20'si de daha sonrası hakkında olur. Bu bölümlerin herhangi birini geçiştirmesi sizi kandırdığının işaretidir.

- Cümlelerinde "3" sayısı geçiyorsa...
Yalancılar bu sayıyı nedense çok sever ve bir şeyin sayısını söylerken kullanır. Eğer üç arkadaşıyla dışarı çıktığını ve sadece üç bira içtiğini söylüyorsa uyanık olun.

- "Ama" kelimesini kullanıyorsa...
Bu bağlaca özellikle dikkat edin. "Bana inanmayacaksın biliyorum ama..." diyorsa, gerçekten de hoşlanmayacağınız bir şeyler dönmüş demektir.

- Arkadaşını şahit gösteriyorsa...
Yakalanacağını hissettiği anda yalancılar arkadaşlarına sığınır: "Mehmet'le beraberdim, istersen ona sorabilirsin!" dediği zaman sakın Mehmet’e sormaya kalkmayın. Mehmet’in zaten kendisine sorulacağından haberi vardır.

Gördüğünüz gibi, ülke gündemine bir türlü oturamayan seçim ve suçlamaların yerine öğrendiklerimiz, özellikle bayanların çok işine yarayacaktır.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..