Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Erkekte Burun Estetiği Nasıl Olmalıdır?

Erkekte Burun Estetiği Nasıl Olmalıdır?
 

 

Estetik deyince aklımıza ilk olarak kadınlar gelse de artık erkekler de estetik işlemlere epeyce ilgi gösteriyorlar. Uygun kişilerde burun estetiği operasyonu 18 yaşından itibaren güvenle uygulanabilmektedir. Erkeklere burun estetiği hem estetik amaçlarla hem de septum deviasyonu veya solunum problemleri gibi bazı sağlık sorunlarını çözmek için de gerçekleştirilebilir. 

Estetik operasyona uygun adayların fiziksel, mental olarak sağlıklı ve operasyonadan beklentileri gerçekçi olmalıdır. Erkeklere yapılan burun estetiği ile kadınlara yapılan burun estetiği arasındaki temel farklılık erkeklerin kadınlardan daha kalın bir cildi olmasıdır. Bunun yanında erkeklerin kemikleri ve kıkırdakları daha güçlüdür. Erkeklere yapılan rinoplasti operasyonları sırasında burnun erkeksi görünümü korunarak operasyon yüzün doğallığına göre çözümlenerek gerçekleştirilir. Kadınların aksine erkekler daha küçük ve hokka gibi burunlar yapılmaz. 

Erkekler için genellikle açık rinoplasti yerine kapalı rinoplasti tercih edilir. Bu sayede burnun dışında görünür bir yara izi kalmaz. Ancak hastanın istekleri ve burun yapısına göre operasyon teknikleri değişiklik gösterebilir. Burun ve üst dudak arasındaki açı kadınlardan farklı olarak genellikle 90 derece olduğunda daha güzel bir görünüm elde edilir. Burun ve üst dudak arasındaki mesafe de önemlidir. 

Erkekler genellikle kalın bir cilde sahip olduğundan burun estetiği ile cilde lazer uygulanmaları görüntüyü çok daha güzelleştirebilir. Bu uygulama için lazerler arasında seçilecek en doğru olanı fraksiyonel karbondioksit lazerlerdir. İyileşme süreci hızlıdır ve uygun mevsimde yapıldığında ciltte istenmeyen renk değişikliklerine neden olmaz. 

Eğer burun estetiği operasyonu yaptırmayı düşünüyorsanız estetik cerrahınız ile görüşüp sizin için hangi yaklaşımın daha uygun olacağını öğrenebilirsiniz.

 

Op. Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

email: dr@guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..