Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Erken kalkan yol alır

20.02.2007 19:12:49

Memur mesaiye 07.00'de başlayacak
Küresel ısınmaya karşı birçok dünya ülkesindeki gelişmeye koşut olarak, Türkiye'de de Hükümet'in almayı düşündüğü önlemler arasında yaklaşık 2 milyon memurun mesaisini 08.30-09.00'dan 07.00-07.30'a çekmenin de bulunduğu öğrenildi.

Bakanlar Kurulu'nca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Tarım ve Köy işleri Bakanı Mehdi Eker'den oluşan İklim Değişikliği Koordinasyon Kurulu'nda, mesaiyi öne çekmenin ciddi bir seçenek olarak gündeme getirildiği belirtildi.

TRAFİK RAHATLAYACAK
Mesainin öne çekilmesiyle güneş enerjisinden daha fazla yararlanmanın yanında, trafik sorununun da önemli ölçüde rahatlayacağı öngörülüyor. Türkiye'de, Avrupa ve Rusya'da olduğu gibi kış aylarının alışılmışın dışında yumuşak geçmesi, kar ve yağmur yağış miktarlarındaki azalmalar, özellikle içme suyu barajlarındaki su düzeylerinin düşmesi alarm zillerinin çalmasına neden oldu. Küresel ısınmanın, enerji ve su tasarrufu ile yavaşlatılabileceği öngörülüyor.

Devlet mesai saatleri yüzünden sabahın en erken saatlerinde yollara döktüğü ve işbaşı yaptırdığı memurlardan alacağı verimden memnun olacak mı?Küresel ısınmaya sebep olanlar hala zararlı eylem ve faaliyetlerine devam ederken bizim ülkemizin cefakar memuru dünyayı kurtarabilecek mi?Trafik sorununun önüne geçebilmek için insanları SABAHIN 6'sında yollara dökmek sizce ne kadar doğru?Bu trafik sorununu rahatlatabilir mi dersiniz?Bu soruların cevaplarını ilerleyen günlerde önce bizzat memurlardan sonra devletten alacağız. Bakalım erken kalkan yol alabilecek mi!

 
Toplam blog
: 38
: 680
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

İzmirli, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu, ekonomi ve siyaset ile aktif olarak ilgilen..