Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '18

 
Kategori
Siyaset
 

Erken Seçim Startı Verildi

Erken Seçim Startı Verildi
 

Türkiye Çağ Atlayacak.


Erken seçim startı verildi. 2018’in ilkbaharında veya sonbaharında kesin olarak bir seçim bekliyordum. 18 Nisan 2018 günü itibariyle seçim 24 Haziran’da yapılmasına karar verildi. Devlet BAHÇELİ, dün itibariyle bir çıkış yaparak 26 Ağustos’ta seçimin yapılmasını önermişti. Bu gün itibariyle Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptıkları toplantı sonucunda 24 Haziran kararını aldılar. CHP lideri Kemal KILIÇTAROĞLU, kendilerinin seçime hazır olduklarını söyledi.
 
Emperyalist oyunlar bitmez. Seçim sonucu belli olana kadar yükleneceklerdi. Sırası gelen projeyi devreye sürecekler. Seçim sürecinin kısalması bu anlamda da bizim lehimizedir. Batının proje metrajı kısalmış olacaktır. Bu da bizim için büyük avantajlar sağlayacaktır. 
Devlette mutlaka bunları ve bundan daha fazlasını düşünmüş ve planlamıştır. Elbette tüm bunları ve planlarını devlet herkesle paylaşacak değildi.
 
Bu bir sürpriz seçimdir. Bu seçimde içe dönük bir durum değildir ama dışa dönük bir sürpriz faktörüdür. İnsanımızın endişe etmesine gerek yoktur. Aksine bu erken seçim Türkiye’nin faydasına bir sonuç doğuracaktır. Bu erken seçim ülke adına hayırlı olacaktır. Bu seçimin daha fazla uzatılmasına gerek yoktur, aksine biran önce yapılmasında fayda vardır. Seçim sonuç sonuçları sonrası yapılması planlanan işlerinde daha fazla bekletilmeden icra edilebilmesi fırsatı elde edilecektir. Zaman kazanmış olacağız, bir kısım atakları engellemiş olacağız. Bu erken seçim bize çok fazla faydalar katacaktır.
 
2019 Ağustos’ta bu seçinin yapılması; dış atakların bu tarihe kadar devam etmesi Türkiye’yi yıpratır, ekonomi bu tarihe kadar bir güven ortamı bulamaz, sanayi üretimi pek fazla etkilenmese de esnaf ciddi manada zorluklarla karşı karşıya kalarak bir mücadele vermek durumuna düşebilir. Eğer seçim tarihi değiştirilmeseydi enflasyonun, dövizin, altının, petrolün dizginlenmesindeki sıkıntılar 2019’un sonuna kadar devam ederdi. Emperyalist oyunlarda keza bu tarihe kadar devam ederdi.
 
Tabi ki, bu seçim kararına ilk etapta yurtdışından ve de fazladan ataklar gelecektir. Yapmak istediklerini, daralan zamanda başara bilmeleri için daha yoğunluklu planlar yapacaklardır. Lakin her haliklarda Kasım 2019 tarihini dikkate aldıkları planlar kadar etkili olamayacaklardır. Üstümüze üstümüze gelecekler. Bunu yapmazlarsa rahat edemezler, huzur bulamazlar, uyku uyuyamazlar. Lakin toplamda yapacakları planların bir kısmına bu seçim kararı ket vurmuştur. Şimdi planlarını tekrar revize etme zamanıdır. Ne plan yaparlarsa yapsınlar ilk planladıkları kadar Türkiye’ye vuramayacaklar. O iş bitti. Belki kafayı bozup direk saldırmak isteyecekler. Eğer böyle bir çılgınlık yaparlarsa bu seçimin sonucunu görmek isterler. Lakin seçim sonucunun seçimden önce açıkça belli olması müdahaleyi seçimin önüne bile alabilir. Elbette böyle bir vakayı kesinlikle istemeyiz ama bulların ne yapacakları belli olmaz, bunlara güven olmaz. Elbet devletin buna da bir planı vardır, olmalıdır da. 
 
Onların bir planı varsa mutlaka bizimde bir karşı planımız vardır. Bu planlarında daha önceden, hatta Cumhurbaşkanlığı referandumunun sonrası gündeme getirilerek belirlendiği kanaatindeyim. Bu seçim planına sürpriz bir unsur eklenerek planlanmış olma ihtimali çok yüksektir. Eğer öyleyse ki, bağımsız olmayı hedefleyen bir devlet öyle olmalı, oyun kurucuları tebrik ederim. Oyun işte böyle oynanır. Tüm oyuncuları tebrik eder başarılarının devamını dilerim. 
 
Yeni seçim tarihimiz vatana ve millete hayırlı olsun.
 
 
Toplam blog
: 72
: 918
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

1971 İzmir doğumluyum. Strateji, Taktik Felsefe, İşletme, Liderlik, Kalite Güvence Sistemleri, El..