Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '13

 
Kategori
Siyaset
 

Erman: “Burdur Belediyesi’nde işler kötü gidiyor”

Erman: “Burdur Belediyesi’nde işler kötü gidiyor”
 

BURDUR CHP İL BAŞKANI SÜLEYMAN ERMAN


Erman: “Belediye’de İşler Kötü Gidiyor”

Burdur CHP İl Başkanı Süleyman Erman, il binasında yılın ilk basın açıklamasını yaparak, Belediye Başkanlığından yerel seçimlere, Ekici’nin AKP İl Başkanlığı’na getirilmesinden Belediye işçilerinin sokağa ve açlığa bırakılmasına kadar birçok konuya değindi.

Burdur CHP İl Başkanı Süleyman Erman, bugün (3 Ocak 2012 günü) il binasında yılın ilk basın açıklamasını yaparak, Belediye Başkanlığından yerel seçimlere, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici’nin AKP İl Başkanlığı’na getirilmesinden Belediye işçilerinin sokağa ve açlığa bırakılmasına kadar birçok konuya değindi. Erman, “öncelikle üç gün önce girmiş olduğumuz 2013 yılının başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya’da barışın ve özgürlüğün egemen olmasını, ülkemizde ise adaletin ve demokrasinin yeniden inşasının gerçekleşmesini, ekonomik zorluk içerisinde olan yurttaşlarımızın refaha ve huzura kavuşmasını canı gönülden diler bir kez daha yeni yılınızı kutlarım”dedi.

Erman şu görüşleri ileri sürdü:

(Not: arabaşlıklar tarafımızdan konmuştur)

Cumhuriyet Halk Partisi olarak 2013 yılını kendimize çalışma yılı 2014 yılını ise zafer yılı olarak belirledik.

2013 yılında 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanma ilimizin her bölgesinde çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmadan insan odaklı mutlu birey mutlu kent sloganı ile ilimizi geleceğe hazırlayacak modern bir kent dokusunu oluşturma anlamında yaratacağımız projelerimizi hazırlayacağız.

Yol yapmak, çöpleri düzenli olarak alma, içilebilir su kaynakları bulmak, sokakları caddeleri temiz tutmak bunların belediyeciliğin başlıca görevleri arasındadır.

Bunları gerçekleştirmek bir ayrıcalık değildir.

Ayrıcalık şehrin sosyal ve kültürel anlamda gelişimini sağlamak, şehirde yaşayan yediden yetmiş yediye herkesin mutlu olacağı mekânları yaratmak, kent dokusunu oluşturabilmek, belediye ile halk arasındaki o enerjiyi üretebilmek ve mutlu birey mutlu kent olgusunu oluşturabilmektir.

Bundan önce yapılan ve yapılacak olan tüm yatırımlara teşekkür ediyor ve takdir ediyoruz.

Bu kente hizmet eden tüm belediye başkanlarımıza saygı ve minnetle anıyoruz. Herkes bulunduğu ortamın ve şartların getirdiği ölçüde şehrimize hizmet etmiş ve elinden gelen her türlü hizmeti gerçekleştirmiştir.

2014 yılında göreve gelecek olan sosyal demokrat kadrolarımız ve belediye başkanımız ile şehrimizi yapanların yapamadığı yapılanların yetmediği yeni projeler ilimize hizmet etmek istiyoruz.

Bu bağlamda ve bu anlayış üstüne çalışmalarımızı büyük bir hızla sürdüreceğiz. İçi boş hayalperest teknolojik süslemeler ile değil her biri üzerinde aylarca çalışılacak olacak gerçekçi halkın talep ve ihtiyaçlarına cevap verecek projelerimiz ile halkımızın karşısına çıkacağız.

Belediyemiz ne yazık ki iyi yönetilmiyor.

On yılda on kat artan borçlanma alacaklarını tahsil etmekten aciz bir yönetim anlayışının yanında yapmış olduğu ihalelerin hepsinde yaşanan sorunlar ile belediye yönetimi ne yazık ki iflas etmiş durumdadır.

Yapılan yanlış uygulamalar neticesinde bugün kışın ortasında yetmişe yakın işçiye çıkış verilerek adeta kapı önüne konulmuştur.

Şimdi kiminin evi kira kiminin çocuğu eşi hasta, kiminin kredi borcu olan bu işçilerimiz ve ailelerimizin durumu ne olacaktır.

Bu kış ortasında sokakta kalan işçilerimiz ve ailelerimiz geçimini nasıl ve neyle sağlayacaklardır.

Biraz öncede ifade ettiğim gibi belediyeciliğin en önemli görevi halkını ve çalışanlarını mutlu etmektir.

Bugün belediyede yaşanan bu kargaşa ve düzensiz programsız çalışma düzeni ile ne halkımız ne de çalışanlarımız mutlu değildir.

Belediye’de İşler Kötü Gidiyor

İşin en acısı ise işten çıkartılan işçilerimize aba altından sopa gösterilmesidir.

İşçilerimizin en doğal hakkı olan hak arama hakları tehdit ile bastırılmak istenmektedir. “Ben kimseye iş sözü vermedim. Eğer sağa sola şikâyete giden olursa bir daha belediyenin kapısından içeri giremezler” diyerek resmen tehdit edilmektedirler.

Belediye Yönetiminin

Beceriksizliği; AKP Belediye Yönetim Anlayışının İflasıdır

İşin en komik yanı ise idari ve sosyal işlerde çalışan hatta sayın başkanın Makam şoförlüğünü yapan şahıslar bile açıkta kalmış olmasıdır.

Şimdi bu yönetim beceriksizliği değildir de nedir arkadaşlar

Bu yönetim anlayışı iflası değildir de nedir arkadaşlar

Bu yönetimin artık belediyeyi yönetemeyecek kadar aciz durumunun açıklaması olabilir mi arkadaşlar

Biz tüm bu yaşanan trajedi durumu halkımızın ve belediye çalışanlarımızın takdirine bırakıyoruz.

Belediyemiz ile ilgili elimizde o kadar çok belge ve bilgi var ki bunların hepsini oturup bir günde konuşmaya kalksak saatlerce konuşmamız gerekir. O yüzden sizleri de bir anda sıkmamak adına bundan sonra belediye de yaşananları ara ara sizlerle paylaşacağız.

Sözlerimin sonun da 2012 yılının son günlerinde gerçekleşen atama ile AK parti il başkanlığına atanan Sayın İbrahim Ekici’yi yeni görevinden dolayı kutluyorum ve başarılar diliyorum.

Ekici’nin İkili Başkanlığı Etik Değildir

Sayın Ekici tecrübeli bir siyasetçidir. Daha öncede başarı ile yürütmüş olduğu il başkanlığı görevine ikinci kez seçilmiş olması da bu başarısının takdiridir.

Yalnız Sayın Ekici’nin il başkanlığı görevini teslim almış olması ile birlikte halen sürdürmüş olduğu İl Genel Meclis Başkanlığı görevi ile birlikte sürdürmek istediğini açıklamış olmasını doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum.

Her ne kadar kanunen bir sakınca bulunmasa da İl Genel Meclis Başkanlığı ile AK parti il başkanlığı görevlerini aynı an sürdürülmesi etik değildir.

İl genel meclis başkanlığı şehrin en önemli yatırımcı bir birimin başıdır.

Bu makamın siyasi bir kimlik ile yürütülmesi il genel meclisinin ve il özel idaresini siyasallaştırır.

İl Özel İdaresini Sürekli Şaibe Altında Bırakır

Sayın Ekici temsil anlamında bulunduğu ortamlarda ve toplantılarda il genel meclis başkanı olarak mı bulunacak yoksa Ak parti il başkanı olarak mı bulunacak hangi sıfatla konuşacak hangi sıfatla cevap verecek bütün bunlar ilerleyen zamanlar da sürekli tartışma konusu olacaktır.

Ben Sayın Ekicinin ilimizi ve İl Genel Meclisi makamını sıkıntıya sokacak bu kararından vazgeçmesini olayı iyi irdelemesini ve düşünmesini sağduyu ile yaklaşmasını bekliyorum.

Bu vesile ile Tüm Burdur halkını saygı ve sevgi ile selamlıyorum 

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..