Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '06

 
Kategori
Haber
 

Erman Hoca

Allah insana "yürü ya kulum" demesin. Dedikten sonra o şanslı kulu tutabilene aşk olsun. Ayakları altın, adımları pırlanta, sözleri dürrügüher olur. On parmağında on marifet, her kelamında binbir keramet bulunur.

Erman TOROĞLU da Allah'ın "yürü ya kulum" dediği cinslerden. Memleketimizde onca işsiz varken maşaallah Erman Hoca'nın işleri sayılır cinsten değil. Kabzımallık, hakemlik, meteoroloji muhbirliği, hormonlu domates mütehassıslığı derken şimdi de siyasete, askeri stratejistliğe soyunmuş, çıkardığı seslere bakılırsa pek de muvaffak olmuş.

Genelkurmay başkanının "kodumu oturtacak" evsafda olmasını istemiş. İyi de yapmış. Hemen her kesim karşı çıkarken Sayın Toroğlu'nun bu arzusuna ben canıgönülden desdek veriyorum. Hatta bir adım daha ileri gidiyor, "kodumu oturtacak" özellikteki vatan evlatlarının her meslekde ve her kesimde öne çıkmasını arzu ediyorum. Örneğin;

- Futbol müsabakalarında, hakem yanlış mı yaptı? Hemen kodumu oturtacak seyirci imdade. Ne lüzum var, televizyonlarda yorumlar yapmaya, gazetelerde çarşaf çarşaf yazılar yazmaya. Bir babayiğit seyirci, kodumu oturtacak, hakemin yanlışını anında düzleyecek…

- Bizim takım mağlup mu oldu? Hemen kodumu oturtacak bir taraftar. Kaleciye bir koyacak, oturtacak. Bak bakalım bir daha o kaleci gol yiyebilir mi?

- Enflasyon tekrar çift haneli rakamlarla telaffuz delir mi oldu? Hemen kodumu oturtacak bir başbakan. Enflasyona bir koyacak otrutacak, enflasyon tepetaklak…

- Vergi tahsilatı düşük mü? Hemen kodumu oturtacak bir maliye bakanı? Sıkıysa çıksın bir mükellef de az vergi beyan etsin bakalım.

- Trafik keşmekeşi mi var? Hemen kodumu oturtacak bir sürücü. Kurallara uymayan sürücülere kodumu oturtacak. Üç vakte kadar İstanbul trafiği düzene girmiş.

- Televizyonlarda darbe çığırtkanlığı yapan kendini bilmezler mi var? Sapla samanı, genelkurmay başkanı ile Karagümrük kabadayısını karıştıran kabzımallar mı var? Derhal kodumu oturtacak bir vatandaş. Kodumu oturtacak. Öyle bir oturtacak ki, bir daha her ağzını açmaya teşebbüs ettiğinde "yine koyarlar mı?" diye düşünecek. Düşünecek ve ona göre konuşacak…

Evet...

Ben Erman Hoca'ya katılıyorum. Başta genelkurmay başkanı olmak üzere her kesime ve her kesimden kodumu oturtacak mangal yürekli vatandaşların bulunması, çoğalması gerektiğine inanıyorum.

Saygıyla.

 
Toplam blog
: 4
: 402
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Merhaba, 1959 Konya doğumluyum. Fazla çalışmayı ve bağımlı çalışmayı sevmediğim için serbest çalışma..