Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '11

 
Kategori
Futbol
 

Erman Torğlu'nun ruh çağırma seansları...

Erman Torğlu'nun ruh çağırma seansları...
 

Futbol aslında bir oyundan çok show’dur derken, oyunun kendine has özellikleri anlatılmak istenir. 

Bu show’a yönelik seyirci umulandan çok fazladır. 

Türkiye gibi dünyanın dört bir yanında futbol seyircisi bu yüzden fazladır. 

Dünya üzerinde İngiliz ve İspanyol futbolunun izleyicisi diğer ülkelere göre çok daha fazladır. 

Yapılan bir araştırmada, her yıl İngiltere’ye sırf futbol izlemek üzere 750 bin turist gidiyormuş. Bunların maç hâsılatına yaptıkları katkının yanında yiyip, içme ve konaklama giderlerini düşünecek olursak, gerçekten de turizme çok büyük bir katkı yaptığı gerçeğini görürüz. 

Gerçi pazarlamada İngilizler bir deha! 

İspanyollar ise oynadıkları futbol ile seyirci topluyorlar. Özellikle Barcelona ve Real Madrit, yaptıkları uçuk transferler ve oynadıkları futbolla, tüm dünyanın ilgisini çekerken, iyi bir pazarlamacı olmadıklarından olsa gerek, İspanya’ya yıllık 400 bin civarında futbol seyircisi turist gidiyormuş. 

Tüm dünya ülkelerine baktığımızda, futbolu geliştirmek, futbola olan ilgiyi arttırmak ve toplumları uyutmak için futbola büyük yatırımlar yaptıklarını görüyoruz. 

Gazete ve televizyonlar, son dönemlerde spor haberleri için çok büyük sayfa ve zaman ayırmaya başladılar. Bir sürü spor kanalının yanı sıra, bir sürü spor gazetesi çıkartılmaya başlandı. 

Koskoca bir yaz, spor medyası hep yüksek reyting aldı. 

Nedeni de Fenerbahçe! 

Ülke futbolunun gündeminde hep Fenerbahçe yer alırken, birçok spor yazarı ve spor yorumcusu, bu reytingden pay almak için akıla hayale gelmeyecek Show’lar yaptılar. 

Polis ve savcının tetikçi olarak kullandığı bir kısım medya mensubunun yanı sıra, cemaatin tetikçileri de yaz boyunca Fenerbahçe’ye vurdu durdu! 

Herkes bir şekilde Fenerbahçe’den nasiplenmek isterken, işi iyice abartanlar da olmadı değil! 

İşte onlardan birisi; 

Futbol yorumcusu Erman Toroğlu dün akşam Kanaltürk Televizyonunda yayınlanan Telegol programında yaptıkları ile işi iyice abarttı! 

Evet, Televizyonda Show yapmaya alışık birisi olan ve canlı yayınlarda belden aşağı söylemleri ile futbolun gündemine gelen Erman Toroğlu, maçlar başlamadığı ve Fenerbahçe üzerinden reyting sağlayamayacağını anlayınca, işi bir ileri kademeye taşıyıp, canlı yayında “Ruh Çağırma” seansları düzenlemeye başladı. 

Yanlış duymadınız, Erman Toroğlu kafasına örttüğü kırmızı desenli şalla 'ruh' çağırdı ve şike operasyonu ile Türk futbolunun geleceğine baktı(!) 

Ancak boş ve saçmalıktan öte gitmeyen bu gösteri, izleyenlerin bir başka kanala geçmesine neden oldu. 

Bu ‘Ruh Çağırma’ seanslarından en fazla yararlanan, bence Erman Toroğlu’ndan ziyade, başka bir kanala geçen partneri Ahmet Çakar oldu. Erman Toroğlu’nun yaptığı saçmalığı izlemeyenler, soluğu Ahmet Çakar’da aldılar. Ancak orada da aradıklarını bulamadılar. 

Biz gelelim Erman Toroğlu’nun ‘Ruh çağırma’ seanslarına: 

Stüdyo önceden hazırlanmıştı! 

Erman Toroğlu şalın altından konuştuğu sırada her taraftan dumanlar yükseliyordu. 

Bir insan kendisini otorite yerine koyuyorsa ve ona ülkede otorite gözüyle bakan belli bir kesim varsa, reyting uğruna bu tür oyunlara tevessül etmemeli! 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..