Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '16

 
Kategori
Güncel
 

Ermeni meselesinde yanlış yapıyoruz; Osmanlıdan bize hazineler mi kaldı ki suçlarına ortak oluyoruz?

Ermeni meselesinde yanlış yapıyoruz; Osmanlıdan bize hazineler mi kaldı ki suçlarına ortak oluyoruz?
 

Ermeniler Türkiye’den tazminat istiyor. Niye? Yüzyıl önce dedelerimiz güya onların dedelerini öldürmüşler. E git dedemden iste! Ben mi öldürdüm dedeni? Dünyaları kaybettik anasını satayım! Ermeni meselesi, Ermeni meselesi. Ekonomimiz bu yüzden battı. Keşke verseydik istediklerini. Yaşayan elli yüz kişiye üç beş kuruş kan parası. Sadakamız olsun. Ama adam istemeyi bilmiyor ki. Doğu Anadolu’yu onlara verecekmişiz. Rahmetli Nene Hatun kabrinde hortlar da gece gırtlağımıza yapışır vallah billâh!

Bir de özür dileme var. Ben dilesem olur mu? Temsilciniz güzel bir hatunsa az biraz Frenklik karışmıştır kanımıza; elini de öperiz icabında. Savaş bu kardeşim. Kimi öldü, kimi öldürdü. Vahşetin hesabı olur mu? Benim dedemse de bilerek, kasten, gereksiz yere canavarca duygularla senin dedeni öldürdüyse buradan söylüyorum işte “Allah belasını versin!” Daha ne yapayım?

Fransa’nın ortasına soykırım anıtı diktiriyorsun. Amerikan Senatosu’na kanun koyduruyorsun. Avrupa ülkelerini ücretsiz avukat tutuyorsun. Ermenileri çok seviyorum. Keşke bir Ermeni kızıyla evlenseydim. Ama yani hiç kusura bakma Sayın Haltediyon Gıcıkyan eğer kapılar açıldıktan sonra da soykırım anıtını kaldırmazsan kapıyı öyle bir kapatırım ki bir daha yedi sülalen açamaz.

Ermeni meselesinde bütün dünya bize karşı, Türkiye haklı diyen yok. Artı ülkelerin meclislerinde oylanıyor “1915 yılında Türkler şu kadar Ermeni’yi…” Niye oylanıyor, başka işleri güçleri yok mu bu ülkelerin? Oylanır; oralarda oylanan demokrasi, insan hakları.

İyi ama sadece biz mi yapmışız? Hayır. Bize varıncaya kadar… Amerika’nın Kızılderililere yaptıkları… Hitler’in Gaz odaları… Fransa’nın Cezayir katliamı… Ama ABD özgürlük ülkesi, Almanya masum, Fransa insan hakları cenneti…

Bu ülkeler bu sorunları nasıl aştılar? Kabul ederek. Türkiye? Hayır, yapmadım diyor… Sorun burada…

Peki, kabul etsek nolur? Hem bize ne, bizim devletimiz 1923’te kuruldu, öncesi imparatorluk; Rusya Çar’ın borçlarını öder mi? Osmanlı hazineleri T.C. Devletinin hazinesine mi devir oldu? Öyle her ülke kendi geçmişinin cezasını öderse çok şey çıkar ortaya.

Kaldı ki böyle… Uluslararası mahkeme 50 milyar dolara hükmetti. Öderiz lanet olsun! Bundan iyi! Hem utanç hem de dünya ülkeleriyle aramız bozuluyor, dünyadan dışlanıyoruz.

Türkiye ilelebet bu kamburla yaşayamaz. Sen ağzınla kuş tutsan “Dedelerin Ermenileri…” deyince iş bitiyor. Milliyetçi kesimler bana kızıyorlar ama başka yolu yok; varsa söylesinler.

Ama geçmişte ABD Kızılderililere ne vermişse, Almanya, Fransa ne vermişse biz de o kadar… Denilenler doğru olsa bile onlardan daha fazla bir mağduriyet olamaz çünkü. Ermeni “toprak” diye dayatırsa, tazminat konusunda açar ağzını yumar gözünü ise “nah alırsın!” deme hakkımız baki. Burada geçmişte yapılmış bir hata var, bunun ancak para ile tazmini söz konusu olabilir.

Ayrıca bilmiyoruz belki de Ermenilerin amacı sadece durumun kabul edilmesidir. Sonuçta komşumuz. Birbirimize her zaman ihtiyacımız var, iyi ilişkiler içinde olmak zorundayız.  

Bir ara aklıma uluslararası bazı güçlerin Türkiye’yi yıpratmak için bu “Ermeni oyununu” tezgâhladığı gelmedi değil. Ama şimdi çok fazla ülke bu işin içinde olunca… Ve de dünyanın ileri gelen ülkeleri ısrarlı olunca…

Var olan bir şeyi yok diyerek reddedemiyorsunuz…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..