Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

Ermeni para simgesini Türk Lirasının yeni simgesi yaptılar!

Ermeni para simgesini Türk Lirasının yeni simgesi yaptılar!
 

Türk Lirası’nın yeni simgesi, Ermeni para birimi Dram’ın simgesinin ters çevrilmiş hali!  “Para, bayrak gibi, milli marş gibi, bir ülkenin gücünü, itibarını, bağımsızlığını simgeler. Paranın itibarı, ülkenin itibarıdır, milletin itibarıdır” öyleyse Ermenistan para simgesinin ne işi var bizim paramızın üzerinde?

Türk Lirası’na simge diye seçilen figürün Ermenistan’ın itibarını, bağımsızlığını simgelediğinden Başbakan haberdar edilmedi mi yoksa? Mutlaka bunu birileri hemen iletmeli ve  Başbakan'da gereğini çok acil bir şekilde yapmalıdır.

Tayyip Erdoğan, Türk lirasının yeni simgesi' ni açıkladığında, ilk yorumlara göre, figür, ''Tayyip Erdoğan ismini yansıtıyor'' denildi. Hayır efendim bu iş daha ciddi bir boyutta,  8 bin katılımcı simge arasından seçe-seçe Ermenistan'ın parasının simgesini mi seçtik! Bu nasıl bir tesadüftür!? Doğru ya unutuyordum az kalsın '' hepimiz ermeniyiz'' derken bu kadar ciddiymişiz işte (!)

Muhalefet. Senden laf kalabalığı beklemiyoruz, yok Tayyip Erdoğan'ın ismiymiş, yok bilmem bu Tayyip Erdoğan'ın isteğiymiş, yok efendim Başbakan yakında Başbakan tuğra da bastırırmış,  mış mış ta mış... Sayın muhalefet Laf kalabalığına gerek yok. Kısaca olay şudur, Ermeni para simgesini TL simgesi yaptılar! Bir tarafı hoş tutacağız diye diğer yönden herşeyi kaybediyorsun. 

Türk Lirası’nın yeni simgesi, Ermeni para birimi Dram’ın simgesinin ters çevrilmiş hali! Bu yanlışlık derhal düzeltimeli.!

 
Toplam blog
: 66
: 2377
Kayıt tarihi
: 20.12.11
 
 

Doğum Yeri: Adana-Saimbeyli 1975, Yaşadığı İl: Ankara, İlgi Alanı: Ankara Gündemi ..