Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Ermeni Yasa Teklifinin kabulünden Fransız halkı zarar görecektir,

Ermeni Yasa Teklifinin kabulünden Fransız halkı zarar görecektir,
 

Fransa, Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifini 22 Aralık'ta genel kurulda oylayacak. Fransız meclisi, yasalar komisyonunda geçtiğimiz hafta kabul edilen, iktidardaki (UMP)  Marsilya milletvekili Valerie Boyer'in hazırladığı teklifin genel kurulda kabul edilmesi Fransa'yı sıkıntıya sokacaktır.

Her şeyden önce siyasi rant elde etmek için, Ermeni'lerin kullanıldığı gerçeği gözönündedir. Bunu en iyi şekilde, Türkiye'deki Ermeni Cemaati görmektedir.

Türkiye Ermeni Patrikliğinden yapılan açıklamada, ''1600 yıllık koskoca bir tarihi ve hepimizi bekleyen aydınlık bir geleceği o acı olayların gölgesine terkedeceğiz''. Türk ve Ermeni'lerin kökenlerinin birbirine karışmış olduğu ifade edilerek, yapılan her olumsuz müdahalenin iki ülke arasındaki sürece zarar vereceğinin düşünüldüğü ifade edilmiştir.

Tabidir ki, bunun birde ekonomik boyutu vardır. Fransa ve Türkiye arasında ki ticaret hacminin 13 milyar Euro'nun üstünde olduğu düşünülürse, ceremesi daha büyük olacaktır. Fransa'nın Türkiye'deki yatırımlarının 6 milyar EURO civarında olduğu ve ikibine yakın Fransız firmasının Türkiye'yle iş yapmakta olduğu gerçeği ister istemez  ülkeleri etkiliyecektir.  

Fransa ve Türkiye ilişkileri iç siyasete alet edilemeyecek kadar öneme haizdir, politikacıların iktidar hırsıyla öiçülemeyecek kadar.

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..