Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '09

 
Kategori
Güncel
 

Ermeniler de özür diliyor!..

Ermeniler de özür diliyor!..
 

Ermeni komitacıları-Radikal'den..


“Ermeni halkı adına işlenen cinayetler için özür diliyor, bunların acısını duyan masum Osmanlıların ve Türklerin duygularını paylaşıyorum.” (Radikal Gazetesi)

Ermeni aydınları, bu metni imzalamak üzere harekete geçmişler. Türkiye'de haftalarca tartışılan "Ermenilerden özür" kampanyasından sonra, Avusturalya başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerindeki Ermeni aydınlar, yukardaki metni imzaya açmaya hazırlanıyorlarmış..

Kampanyanın yürütücülerinden olan Dr. Armen Gakavian, konuyla ilgili olarak, Radikal muhabiri Ertuğrul Mavioğlu ile konuşurken, böyle bir hareketi başlatmalarının amaçlarını anlattıktan sonra, toprak ve tazminat konusunda şunları söylüyor:

"Açıkça belirtmeliyim ki bence toprak talepleri, bazı toprakların Ermenistan’a verilmesi anlamında tamamen abestir. Bu aynı zamanda gerçekdışıdır da.
Tartışılabilecek başka bazı fikirler de olabilir. Fakat hiç tereddütsüz söylenebilecek tek bir şey varsa o da şudur: En büyük tazminat ve samimiyet ifadesi Türkiye’nin koşulsuz olarak Ermenistan’a uyguladığı ablukayı kaldırması ve Ermenistan’ın kendi ayakları üzerinde durabilmesi olacaktır.

Bu yüzden şahsen geleneksel anlayışta olduğu gibi toprak talepleriyle ilgilenmiyorum. Ermenilerin ceplerine para konulması anlamında mali tazminatla da ilgilenmiyorum. Devlet yukarıda saydığım tavsiyelerin uygulanmasına harcanmak üzere fon bulmakla yükümlü zaten ve ayrıca Türk hükümetinin Washington’daki lobicilere ödediği paraları kestiğinde hayli tasarruf edeceğini de unutmamalıyız. "

Türkiyede "özür" konusunda koparılan fırtınalardan sonra, bu girişimin Ermenistanda nasıl tepki bulacağını merak ediyorum. Acaba Ermeni yurttaşları da, söz konusu kişileri "hain" olarak ilan edecek mi?..

Tarihin üzerine örtü örterek kurtulmak mümkün değil. Tıpkı cerahat bağlamış yaraya pansuman yapmak gibi bir şey olur bu..Yarayı deşip irini akıtmadan rahatlayamazsınız..

Türk ve Ermeni ilişkilerinde böyle "irinli" bir dönem yaşanmıştır ve bu irinin etkisiyle yara zonk zonk zonklamaktadır. Bugün her iki tarafın aydınlarının da yapmaya çalıştığı bu yaraya neşter vurma çabasıdır.

Özür'ün ardından 3T gelir, anlayışının ne denli abes olduğunu Ermeni aydını Gakavian da açıkça söylemiş.

Bence de Türkiye, Tazminat ve toprak vermek bir yana, "Soykırım yasası" ABD Kongresinden geçmesin diye, Yahudi lobisine verdiği paradan ve daha önemlisi "minnet borcundan" kurtulacak..

Geçmişte, sosyal ve kültürel anlamda birlikte çok şey başarmış Türk ve Ermeni toplumları, aralarındaki sorunu kendileri çözerse, aracıları beslemekten kurtulacak.

Ermeniler "diaspora" nın baskısından, Türkiye de, Yahudi lobisine boyun eğmek zorunda kalmaktan kurtulacak...

Eğer, Türkiye ile Ermenistan barışır ve iyi komşuluk ilişkileri içerisine girerse, disaporaya "b.k" yemek düşecektir. Dolasıyla, ABD Senatosu'nun alacağı her türlü kararının da hiç bir anlamı kalmayacaktır.

Böylece, aslında Türkiye ABD ve İsrail'e karşı daha bir "bağımsız" olacaktır.

İşte, basit bir "özür" ün, her iki tarafa da kazandıracakları.. Az şey mi?..

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..