Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '21

 
Kategori
Güncel
 

Ermeniler Korundu mu?

Diğer sektörleri bilmem ama bugün piyasayı ayakta tutan ve dünyanın dört bir yanına ihracat yoluyla ülkeye döviz getirisi sağlayan tektil sektörü varsa bunu cumhuriyetin kuruluşu itibariyle Müsevi ve Ermeni iş insanlarına borçluyuz. Zira iplikten kumaştan fermuardan ve üretim aşamasına kadar ülkede iş alanlarını oluşturarak daha sonra ülke insanlarına öncülük etmişlerdir.

Musevi ve Ermeni iş insanları sadece ülkeye tekstil sektörünü geliştirmekle kalmayıp dürüst doğru iş insanı nasıl olunacağını öğretmişlerdir.

Musevi ve Ermeni iş insanlarını yakından tanımış biri olarak söylemekteyim tüm bunları.

Oysa günümüz iş insanları kolay yoldan nasıl daha çok kazanırım felsefesini güderek yalan ve hırsızlık üzerine kurulmuş bir sektörü yürütmeye çalıştıklarını görmekteyiz (tabi istisnalar hariç)

Bu konuyu Joe Bıden'ın, asla gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan 'soykırım' söylemi nedeniyle gündeme getirmek istedim.

Yüz yıl önce o dönemin koşullarında karşılıklı olarak bazı şeylerin yaşanmış olduğunu herkes biliyor ama asla ve asla bir soykırım yaşanmadığının altını kalın çizgilerle çizmek isterim. Tarihte ve günümüzde gerek Musevi gerek Ermeni azınlıklarla Türk halkı kardeşçe yaşamış yaşamaya da devam etmektedir.

Soykırım diye bir şey söz konusu olsaydı özellikle İstanbulda yaşayan Ermeni azınlıklar koruma altına alınmazdı o dönemde. 

Koruma altına alınmış olduğu, ülkede yapmış oldukları ticaret nedeniyle anlaşılamıyor mu?

Tabiki anlaşılabiliyor.

BIDEN'in yaptığı sadece siyast amaçlı olduğu bilinmelidir. Siyaseti de Ortadoğu projesine yönelik olduğunun bilinmesi gerekir.

Amerika'nın siyaset anlayışında insan yaşamı asla önem taşımamaktadır. Önem taşımış olsaydı Ortadoğuda terör örgütlerini örgütleyerek aynı inanç sahiplerine mensup insanları birbirini öldürmlerini tercih etmezdi.

Amerika tarih boyunca soykırım yapmıştır, bugün de Ortadoğuda yapmaya devam etmektedir.

Amerika hem katil hem de soykırımcının ta kendisidir.

Kapitalizm böyle bir şey işte!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..