Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ismail hakkı özsarı

http://blog.milliyet.com.tr/ihozsari

07 Mayıs '15

 
Kategori
Güncel
 

Ermenin sorunun altında yatan gerçekler

Ermenin sorunun altında yatan gerçekler
 

alıntıdır


Alparslan’ın Anadolu kapılarını açtığı 1071 yılından önce bu topraklarda birçok kavimler vardı. Bunlardan birisi de Ermenilerdi. İşte bu nedenledir ki bazı kör inançlı Ermeniler, bu topraklar üzerinde 1000 yıllık Türk hâkimiyetini yok saymaktadırlar. Daha da ileri giderek Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını sorgulayarak, Sevr’i hatırlatmak istemektedirler.
“Soykırım” sav’larının altında (bilinçaltında desek daha iyi olur). Bizim bu topraklarda tarihsel varlığımız, sizden eskidir, bu topraklar bizimdir anlayışı yatmaktadır.
Batı dünyasının Hristiyan eğilimli sapık inançlılarının bu özleme destek verdiği de ayrı bir gerçektir.
Ermeniler bu arada Müslümanlara karşı oluşturulan Haçlı Seferlerine tam destek vermişler ve toprak yönünden kazançlı çıkmışlardır. Klikya’da (Adana, Mersin’in batısı, Antalya’nın doğusu, Konya’nın güneyi) bir Ermeni krallığı kurmuşlardır. 
Şimdi siz “Evet Doğu Anadolu’da Rumların da kışkırtmalarıyla ayaklanan Ermenilere soykırım yapılmamıştır”. Her iki taraftan da haksızlığa uğrayanlar hatta canını kaybedenler olmuştur. 
Tehcir vardır. Karşılıklı öldürmeler (Mukatele) vardır. Ama bu asla soykırım değildir dediğimizde; bakın nelerle suçlanırsınız.
1- Tarihi çarpıtmakla,
2- Bilimsel olmamakla,
3- Resmi devlet tezini savunmakla, 
4- Gericilik ve Faşistlikle.
Eh ne de olsa Türkiye’de aydın olabilmenin ölçütleri başkadır.
Aydın sayılabilmeniz için Ermeni’den çok Ermeni’yi savunacaksınız, Türkiye’yi K.Kıbrıs’ta işgalci göreceksiniz, Yunanistan’ı hep tehdit ettiğimizi söyleyeceksiniz. Kısaca kraldan çok kralcı olacaksınız.
Ayrıca tüm bu yaşanların soykırım olup olmadığına karar vermek için çok geç kalınmıştır. Çünkü tüm bu acıları yaşayan insanlar yok artık.
Öyle Boğaz’ın en güzel lokantalarında oturup bir elinde piposu, öbür elinde rakı bardağı, ceplerinde güneş yüzü görmemiş eurolar, dolarlar dolu olduğu halde soykırım kararı verilmez.
Erzurum’a gidin, Van’a gidin, Kars’a gidin o acıları yaşayan insanların evlatlarıyla, torunlarıyla görüşün. Bakın bakalım neler anlatıyorlar.
Bu yazıyı okuyanlardan bazılarının nasıl burun kıvırıp beni suçlayacaklarını biliyorum. Olsun! Ziyanı yok. Böyleleri her devirde var olmuştur. Şimdi de varlıklarını sürdürmeye devam edecekler.
Ama ben atalarımın yaptıklarında utanacak hatta özür dilenecek bir şey göremiyorum. Hatta diğer ulusların tarihlerini incelediğimizde, kendi tarihimizle gurur duyuyorum.
Bu arada şunu belirtmekte yarar var. Her olay kendi zaman ve mekân diliminde ve kendi koşullarında değerlendirilmelidir. 
Gelin o günlerde yaşanan acı bir olayı farklı iki kişiden dinleyelim. 
Hacı Feyyaz: “ Bir gün Horasan’a geliyordum. Ermeni komutacilar 250 kişi kadar insanı önlerine katmış Sarıkamış’a doğru götürüyorlardı. Bir tepenin üstüne yerleştim. Olan biteni izliyordum. Geceydi… ancak ay ışığı vardı. Kalabalık bir derenin içine gelindiğinde ortalık bir anda mezbahaya döndü. Tek tük kurşun atıyorlardı. Daha çok süngülerini, bıçaklarını, baltalarını kullanıyorlardı. 
Agop’un ağabeyi Serkis’te komitacıların arasındaydı. Serks’in kardeşi Agop’da olayı kelimesi kelimesine doğruluyordu. 
Bakın Osmanlı arşivleri arasında bulunan bir belge de aynı olayı nasıl doğruluyor. 
Yer: Horasan Köyü
Konu: Ermeni komitacılarının yaptığı katliam.
Katliamı yapan: Artanik paşaya bağlı çetecilerden Paşooğlu Serkis ve ekibi.
Ölü sayısı: 270
Gönderildiği makam: Üçüncü Ordu Komutanı Kazım Karabekir Paşa.
Ermeniler’in İslamlara yaptıkları bekâret ve mezalime dair Horasan karyesinin hey’et-i ihtiyerriyyesinin mazbut ifadeleridir. 
Soru 1- Seferberlik bidayetinden, ordunun ileri harekâtına kadar köyünüzden ne kadar İslam katlonulmuştur. 
Cevap 1- Sarıkamış ric’atinde ikiyüz yetmiş kadın ve erkek öldürülmüştür.
Soru 2- Ne zaman öldürüldüler ve nerede öldürüldüler? Mazmun olan Ermeniler kimlerdir; isimleri nedir ve hangi çeteye mensuptur? Beyan ediniz.
Cevap 2- Pasinlerin Yüzviran karyesinden Agop oğlu Begos çete reisi olarak ve ma’iyyetinde olanlardan Pasinler Hüsrevviran karyesinden Karahan oğullarından Agop, Pasinler Komasor karyesinden Paşa oğullarından Serkis, diğeri Aygo, Pasinler Velibaba karyesinden Hamparsum, Pasinler Alicekrek karyesinden Küçükkeşiş oğlu Varcabet diğeri Ağababa, Pasinler Tuti karyesinden boyacılardan Agop, diğeri Kazar, Pasinler Hertev karyesinden Mardiros ve diğer refiklerinin isimlerini bilmediğimiz beş yüz kadar çeteler tarafından karyemiz ahalisini toplayıp gece olarak karyemize yarım saat mesafede öldürüldüler.
Soru 3- Ermeniler tarafından öldürülmüş olan İslamların isimleri nedir ve ne suretle öldürülmüştür?
Cevap 3- öldürülenlerin isimleri sıralanıyor…
Soru 4- Ermeniler, Müslümanların mal ve eşyasını garat ve yağma etmişler midir ve ne zaman ve kimin malını almışlardır? Alan Ermeniler kimlerdir ve hangi çeteye mensuptur?
Cevap 4- Ermenilerin isimleri ve aldıkları mal, hayvan ve eşya sıralanıyor…
Soru 5- İfadeniz doğru mudur? Doğru ise dinle tasdik ediniz.
Cevap 5- Evet, ifademiz doğrudur. Kat’iyyen hilaf yoktur. Zayi’atımız bundan ibaret olduğunu tasdik ederiz.
Fi 30/7(13)35
A’za A’za A’za 
Şakir oğlu Vahib Ahmed oğlu Rıfat Hacı Burhan oğlu Ramiz
A’za A’za A’za 
Emrullah oğlu Muhyiddin İrfani oğlu Abdussamed Horasan karyesi 
Ahalisinden Halil oğlu
İbrahim Lütfü
 
Toplam blog
: 291
: 1113
Kayıt tarihi
: 12.07.12
 
 

Emekli öğretmenim. Kitap okumayı ve düşüncelerimi paylaşmayı çok severim. Tarih özel ilgi alanımd..