Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '09

 
Kategori
Dünya
 

Ermenistan'ın tehditleri ve düşünceleri

Ermenistan'ın tehditleri ve düşünceleri
 

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, "Yukarı Karabağ sorununun çözüm yolunu, Türkiye-Ermenistan arasındaki normalleşme süreciyle ilişkilendirme çabaları iflas etmeye mahkumdur" demiş.

Ermenistan yüzölçümü 29.800 km olan bir ülke. Konya'dan bile küçük yani. Nüfusu ise Temmuz 2009 verilerine göre 2.967.004. İstanbul'dan Ankara'dan, İzmir'den daha az. Neredeyse kavgalı olmadığı komşusu yok.

Böyle bir ülke aklının estiği gibi bizi tehdit edebiliyor ama. Ateş olsa cürmü kadar yer yakar sözünü layıkıyla yerine getiren Türkiye ise bu konularda hep sessiz. Ermenistan küçük ama diasporası çok etkili bir ülke. sırf bu diasporanın çalışmaları yüzünden dünyadaki çoğu ülke sözde Ermeni soykırımı tasarısını parlamenentolarından geçirdi.

Dünyada Türkiye denildi mi Turkish Delight, Ayasofya, Türk hapishaneleri gibi şeylerin yanına son zamanlarda soykırım da eklendi gibi. 75 milyonluk dünyada söz sahibi olacak bir ekonomiye sahip bir ülke için böyle bir konuda bu kadar pasif olmak hiç yakışı kalmıyor bence.

Ermenistan aklına eseni söylüyor. Yukarı Karabağ bizim ilişkilerimizle alakasızdır, Türkiye eğer bu sürecin normalleşmesinde Yukarı Karabağ'ı önümüze koyarsa uluslararası hukuka başvururuz diyor. Biz komşularımızda sıfır politika adına taviz üstüne taviz vermekteyiz.

1993 yılında Azerbaycan için o sınırı kapattık. Azerbaycan ise en ufak bir şeyde küsüyor, doğalgazla tehdit ediyor. Kıbrıs konusunda ne zaman yanımızda oldular acaba?

Ermenilerin bu soykırım yalanlarını dünyaya göstermemiz lazım. Haksız yere suçlu konumuna düşen ülke durumundayız şu anda. Ermenistan'ın 3T olayı var bir de. Bunlar: Tazminat, toprak, taziye..

Tazminatı 1915'teki olaylardan dolayı istiyorlar. Ama Almanya 2. Dünya Savaşı yıllarından yahudilere yaptığı şeylerden dolayı suçlu bile bulunmadı. 30 sene önce olan ( onlara göre ) bir olay için tazminat istemek ne kadar akıllıca düşünmek lazım.

Toprak ise bizim topraklarımız.. Ermeniastan Doğu Anadolu bölgesine "Batı Ermenistan" diyor. Büyük Ermenistan hayaliyle yatıp kalkan bu ülkenin bizim doğu topraklarımızda gözü var. Böyle bir ülkeyle istesen bile dost olamazsın ki. Bir de Ağrı Dağı olayı var tabi. Ermeniler'in kutsal dağı Ağrı. Erivan'da bakıp bakıp iç çekiyorlar. Devlet amblemlerinde bile var. Kendilerine ait görüyorlar. Maden bizim diyorsunuz o zaman ziyaret etsenize demek isterdim Erivan sokaklarında Ağrı ile konuşacağım kişilere.

Son olarak Ermeniler taziye bekliyor.

Şartlanmış ülke

Ermeniler bu konuya kendilerini o kadar kaptırmışlar ki bizle sadece ekonomilerinin iyileşmesi için iyi ilişkiler içindeler. Bunu anlamamak için kör olmaya gerek yok. Gün gibi ortada. Sınırların açılması bize hiç bir şey kazandırmayacak; ama Ermeni ekonomisi hiç görmediği ekonomik bir büyümeyi görebilir. Kimin yararına bu iyi ilişkiler sormak lazım. sonuçta onlar hiç bir şekilde soykırım düşüncelerinden filan vazgeçmeyeceklerini zaten söylediler.

 
Toplam blog
: 50
: 2353
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisiyim. Yazılarımla, paylaşımlarım..