Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '20

 
Kategori
Felsefe
 

Erol Taş Filminde Görürdük

Genelde anadoluda şark kurnazlarında görülür menfaat elde etmek için araları iyi olmayan kardeşleri daha çok birbirine düşürmek için perde arkasında entrika çevirmeler. Çeviren genelde aileye en yakın kimse veya kimselerden oluşur. Bu gibi kimseler genelde dindar (bana göre din tuccarı) kimselerdir. Gerçek dindar kimseler asla böyle bir şey yapmazlar, onlar vicdanlı ve merhametli kimselerdir. Oysa din tuccarları ibadetlerine ibadet katan görünürde olup dünyanın zehirli yaratıklardır, ne zaman ne yapacaklarını kestremezsiniz.

Bu tipler kendilerini çok akıllı ve uyanık zannederler, karşısındakilerini aptal yerine koymakta bire bir'ler..Kimsenin böyle kişilerle karşılaşmasını istemem doğrusunu isterseniz zira menfaatlerinin büyüklüğüne göre en yakınını gözünü kırpmadan yok etmeye bile çalıırlar veya ettirmeye. Daha çok Erol Taş filmlerinde görmüş olduğumuz bu tür olaylar tarihsel bir gerçeğinin yansımaları olduğunun da altı çizilelidir.

Tarih ve gelenek..

Din tuccarlığı ve dincilik konusu üç büyük din, Hristiyan İslam Musevi dinlerinin hepsinde mevcuttur ve tarihten gelen bir durumdur. Üç din inancında da devletlerin hükümdarlıkların devamı ve bekaları için inanmış oldukları dinlerine sözüm ona bağlı oldukları ve ibadetlerini yerine getirdikleri halde babalarını kardeşlerini hatta öz evlatlarını öldürmüşler veya öldürtmüşlerdir, bazılarını acımasızca boğarak bazıarını zehirleyerek.

Dindarları (üç büyük din) tenzih ederek şunu söylemek isterim, tarihte dinci kimseler inanmış oldukları dinleri gereği başka dine inanan kimseleri öldürdüklerinde ibadet yaptıklarını düşünürlerdi. Böyle bir şey mi var sevgili okurlar?

O halde şu sonuç çıkıyor, dindarlık mutlaka herhangi bir dine mensup olmak gerekmiyor, adalet ruhuna sahip ve merhammetli vicdan sahibi olmak yeterlidir.

Peki dünya ülkelerine sınırlar koyan kimler?

Öyle ya üç dine inanan kimseler aynı zamanda aynı tanrıya inanıyorlar ve tanrı, 'bütün insanlara toprak verdim, dünyadaki bütün insanlar kardeştir kardeşçe yaşayınız' buyurduğu halde tanrının emirlerine uymayarak ülkeler arasında sınırlar koymuşlar hatta binlerce yüzyıl birbirlerini öldürerek.

Yoksa tanrıyı inkar mı etmiş oluyorlar bu üç dine mensup kişiler her kimllerse?

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..