Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

15 Ekim '17

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Eros Bücürünün Bize Ettikleri

Eros Bücürünün Bize Ettikleri
 


Bizi alabildiğine mutlu eder...

Sorunlara karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirir...

Aklımızı uçurur...

Sürekli güldürür.


Eros kimliği altında "aşk" bunları yapar işte.

Tamam da bunlar nasıl olur?..

İşte, aşkın bize ettikleri...


* Aşık olma hususunda bizi yönlendiren kalp değilmiş, meğer suçlu beyinmiş. Çünkü özlem, umut, arzu, mutluluk ve üzüntü gibi duygular burada oluşuyor. Bu da hormonlar sayesinde oluyor tabii. Aşık olan kişinin bedeninde bazı hormonların seviyesi değişiyor. Aşkın yerini sevgiye bırakması da hormonlarla alâkalı. Mutluluk hormonunun azalması sonucunda, aşk yerini sevgi ve şefkate bırakıyor zamanla.


* Mantık direkt devre dışı kalıyor, aşka yenik düşüyor ve duygular yoğunluk kazanıyor. "Kızım, o çocuk senden evvel 50 kızla çıkmış", "sevse arardı" gibi cümleler kalbimize söz geçiremez, hatta hiç bir anlam içermez. Akıl baştan uçar gider yani.


* Midenin hali içler acısı, aşık olduğumuzdan perişan. Acıkmıyoruz, aklımıza yemek dahi gelmiyor. Üstelik midede, en az kalptekiler kadar pır pır eden kelebekler işgalci konumunda.


* Gözler işine yarayanı görüyor, yaramayanı ise görmezden geliyor. Aşık olduğu zaman kendini ve karşısındakini yüceltiyor insan. Karşıdakinin sivriliklerini yumuşatıyor, kusur, kabahat, problem nedir bilmiyoruz.
 

* Onu görünce ayaklar yerden kesiliveriyor. Mutluluktan tabii... Görmediğimiz zamanlarda ise onun bulunduğu yerden ayıramıyoruz bakışlarımızı.


* Aşık modunda çene hiç durmaz, hep ondan söz etmek ister. Arkadaşlar bu durumdan şikâyet edebilirler, lâkin gönlümüzden geçeni de saklayamayız. Dur durak bilmeksizin ondan bahsederiz. Diğer sohbet konularında ise çenemiz kilitlenir.


* İnsan elini - ayağını nereye koyacağını bilemez. Sakarlaşır ve oraya buraya çarpar. Ayaklar yerden kesilirken eller ne yapsın?.. Onlar da çaresiz sık sık titrer.


* Hiç bir şeyi duymayız aşık olunca. Okuldaki öğretmenleri, ebeveynlerimizin azarlarını, arkadaşlarımızın söylediklerini... Aşk virüsü bir kez girdi mi bedene, kulaklar tıkanır. Tek çare ise odur, ilâç odur, sadece onun sesini duyunca açılır.


* Kalp çarpıntısını neredeyse herkes duyar. Bu durumdan en fazla etkilenen kalptir ne de olsa. Hızla çarpar, pır pır eder, romantizm için azami çaba sarf eder. 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..